Ég és föld közötti kalandtúra az esztergomi bazilikában

Forrás: turizmus.com

 2021. október 20. 12:51

Hazánk legnagyobb egyházi épületének felújítását most különleges szemszögből mutatja be az Esztergom-Budapest Főegyházmegye Turisztikai Irodájának legújabb túrája.

A program a Belvárosi Építő Kft. egyedülálló építészeti munkájának kulisszatitkaiba nyújt betekintést, ahol a látogatók először teljes védőfelszerelésben emelkednek fel egy kiépített lifttel a bazilika oldalán. A közel 80 tonnás állványzatokon végigsétálva megcsodálhatják a kézi munkával díszített aranyozott stukkókat és a restaurátorok aprólékos munkáját. A túra csúcspontjaként pedig közel 100 méter magasságból gyönyörködhetnek a lélegzetelállító dunai panorámában.A program végén a bazilika panorámatermében meleg teával a kezükben, már belülről csodálhatják meg a kilátást a látogatók, akik emellett vezetett túrán is körbesétálhatják a bazilika felújításáról szóló kiállítást, amelyet egy időkapszula tesz igazán különlegessé.

Az esztergomi bazilika

Fotó: Esztergom-Budapest Főegyházmegye Turisztikai Irodája

A programot 12 éven felülieknek hirdetik meg. Egy időpontra maximum 15 résztvevőt tudnak fogadni. A túrákra az esztergomi Bazilika honlapján lehet jelentkezni.