Eger Városkártya: túl a négyezren

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 01. 10:02

Ünnepélyes keretek közt átadták a négyezredik Eger Városkártyát. Az újdonsült kártyabirtokos elmondta: többek között az egri fürdőket fogja „megrohamozni", élni kíván a kártya által nyújtott számos előnnyel.

Gacsné Juhász Beáta vehette át július 30-án, sajtótájékoztatón a 4000-es sorszámú Eger Városkártyát Habis László polgármestertől.

A Városkártya – 2014. márciusi indulása óta – egyrészt az önkormányzati intézmények és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok, másrészt a programhoz csatlakozó vállalkozások által megállapított kedvezményeket biztosítja az egri polgároknak.

A kedvezménykártya-rendszerbe belépett mintegy 160 szolgáltató legalább 5-, de akár 20-30, sőt, esetenként 50%-os engedményt is biztosít azoknak, akik Eger Városkártyával rendelkeznek.

 

A rendelet szerint egri lakóhely nélkül is jogosultak városkártyát igényelni az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények, az önkormányzat többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok és a Polgármesteri Hivatal dolgozói, valamint az egri székhelyű felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói, akiket Eger polgármestere szép hagyomány szerint tiszteletbeli egri polgárnak is fogad tanulmányaik kezdetén.

2015. júniusában Eger Közgyűlése úgy módosította a Városkártyáról szóló önkormányzati rendeletet, hogy a lejárat előtt 6 hónapon belül kiváltott kártyákért minden jogosultnak egységesen, csupán 370 Ft + Áfa (470 Ft) díjat kell fizetni. Az igénylők a kedvezményes kártyadíjért cserébe a 2015-ös évből még hátralévő hónapokban is teljes körűen igénybe vehetik a 160 elfogadóhely által nyújtott, sokrétű kedvezményt.

Fontos tudni: a 2014 tavaszától folyamatosan kibocsátott első Eger Városkártya 2015. december 31-ig érvényes! 2016. január 1-jei hatállyal – az eddigitől jól láthatóan eltérő dizájnnal – újabb két évre érvényes, új kártyát bocsát ki Eger Önkormányzata.