Egészségturisztikai rendezvény Stockholmban

Forrás: turizmus.com

 2014. december 11. 16:36

A stockholmi Magyar Nagykövetség meghívását több mint 50 turisztikai és egészségügyi szakértő fogadta el 2014. december 8-ára, akik az információs rendezvény során részletesen megismerték Hévíz és Magyarország egészségturisztikai szolgáltatásait.

Az eseményt Makkay Lilla rendkívüli és meghatalmazott nagykövet nyitotta meg, majd Papp Gábor Hévíz polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

 

Mivel a svéd utazó közönség kifejezetten egészségtudatos és keresi a különleges kikapcsolódási lehetőségeket, ezért nagy érdeklődéssel hallgatták dr. Homoky Mária főorvos-asszony előadását, aki a Hévízgyógyfürdő reumatológusaként részletesen számolt be a világ legnagyobb fürdésre alkalmas termáltaváról és az erre épülő tradicionális hévízi kezelésekről. Ezt követően Kepli József János Hévíz alpolgármestere mutatta be Hévíz és térségének élmény-gazdag turisztikai kínálatát, felhívva a figyelmet a minőségi szolgáltatásokra, valamint a kedvező ár-érték arányra. Az előadásokat Székely György, a Magyar Turizmus Zrt. észak-európáért felelős vezetője zárta, átfogó képet nyújtva hazánk egészségturizmusáról, valamint megközelítési lehetőségeiről.

A programot kötetlen beszélgetés zárta, melynek során a további együttműködési lehetőségek egyeztetésére nyílt lehetőség. A rendezvény célja, hogy skandináv vendégekkel is kiegészüljön Hévíz színes nemzetközi vendégköre.