Egészségturisztikai szakemberek Miskolcon

Forrás: turizmus.com

 2017. október 13. 12:09

A napokban egészségturisztikai szakemberek jártak Miskolcon, hogy megismerkedjenek a város főbb nevezetességeivel, valamint fürdő- és wellness szolgáltatásaival.

A külföldi szakemberek magyarországi tanulmányútját az Art Thermal Travel utazási iroda szervezte, akik több országból is utaztatnak be hazánkba. A miskolci programot a város turisztikai szervezete, a MIDMAR koordinálta és biztosította – a helyi partnerekkel együtt. A vendégek részt vettek lillafüredi és belvárosi idegenvezetésen, jártak a Diósgyőri várnál, majd az egyik avasi pincében, az Aranykorona Történelmi Étteremben kóstolhatták meg a magyar ízeket – középkori hangulatban.


A délutánt Miskolctapolcán töltötték, ahol 3 hotel, az Aurora, a Calimbra és az Avalon Resort &Spa szolgáltatásaival ismerkedhettek meg, majd maguk is kipróbálták a Miskolctapolca Barlangfürdő nyújtotta lehetőségeket. A vendégek elragadtatással szóltak a Miskolcon tapasztaltakról, a város kínálta lehetőségekről.

A nyár végén az Igotoworld bloggerei jártak Miskolcon; augusztusi 3 napjukról 2 nyelven is egész cikksorozatban számolnak be: külön foglalkoznak pl. a gasztronómiai kínálattal vagy a helyi legendákkal is. Bevezetőjükben a „turisták Mekkájának" nevezik Miskolcot, s 44 objektumot, látnivalót mutatnak be, amelyek közt megtalálható a Diósgyőri vártól a múzeumokon és a Miskolctapolca Barlangfürdőn át több szolgáltató és attrakció is. (A hivatkozások angol nyelvű oldalakra mutatnak).

A város turisztikai szervezete, valamint a szolgáltatók és a partnercégek a jövőben is mindent megtesznek azért, hogy tovább növekedjen a vendégéjszakák és a városba érkező vendégek száma, s a jövőbeni együttműködésről is tárgyaltak a tanulmányutat szervező utazási irodával.