Egészségturizmus napok Berlinben

 2014. május 13. 17:26

A nyugat-magyarországi projekt 2011-es indulását követően a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai partnere, a PA Touristik 2014-ben tovább növelte a Hévíz-Balaton repülőtérre érkező charter járatainak számát Németországban és Svájcban, ennek köszönhetően javult a térség szállodáinak elérhetősége is.

Május 5-én és 6-án vezető magyarországi gyógy- és wellness szolgáltatók mutatták be aktuális ajánlataikat a berlini magyar nagykövetségen rendezett „egészségturisztikai napok" keretében. A kétnapos rendezvény az MT Zrt., a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület, a hévízi szállodák, a PA Touristik és német utazási irodai partnerek összefogásának köszönhetően valósult meg. Közel 400 gyógyulni vágyó ismerkedhetett meg Hévíz sokszínű kínálatával.

 

A rendezvény után a magyar gasztronómiát is bemutatva számos eredményes személyes megbeszélésre is sor került. A résztvevők elmondása szerint jelentős mennyiségű foglalás várható. Az egészségturizmus napokon a Mutsch Reisen, a Grimm Reisen, az Euromed, a Medikur és a berlini Tagesspiegel napilap közreműködésével meghívott vendégek voltak jelen.

Idén sem kezdődhet úgy a tavasz, hogy a PA németországi chartergépei ne kezdenék meg heti rendszerességgel közlekedő járataik indítását – 2014-ben már hat németországi és svájci városból. Az előzetes foglalások bizakodásra adhatnak okot, hiszen három év kiemelkedő 10 és 30% közötti éves növekedése után, idén több mint 8%-os növekedés várható a német piacról az együttműködő partnereknél realizált foglalások számában.