Próbáld meg, amit a törökök: mászd meg az Egri vár falait!

Forrás: turizmus.com

 2021. június 28. 11:36

Július második hétvégéjén ismét megrendezik az Egri vár győzelmére emlékezve az Egri Várfalmászó Versenyt. A mászók két kategóriában versenyezhetnek és a törököket testesítik meg, az értékelésnél pedig az idő és a magasság is számít.

Idén július 10–11-én zajlik majd a verseny, amely alkalmas mind az ifjú generáció, mind a tapasztalt, csiszolt technikájú sportmászók számára, hogy megmérettesse magát – tudatták a szervezők.

A versenyidőn kívül a lelkes, új érdeklődők is megismerkedhetnek a mászással,  újdonság, hogy erre a vár területén belül is lehetősége nyílik a közönségnek. A verseny idejét ezen kívül számos kulturális programmal színesítik a szervezők, hogy a nem mászó látogatók is találjanak számukra érdekes programokat: várlátogatást, Eger legendáinak megismerését, estére pedig a Szépasszony-völgy által nyújtott hangulatos lehetőségeket ajánlják, de tábortűz és borkóstolás is várható.

A mászóverseny helyszíne az Egri vár Dobó-bástyája lesz, a versenyzők két kategóriában indulhatnak: ifi (2006-ban és utána születtek) és felnőtt (2006 előtt születtek).

varfalmaszo

Kezdő és gyakorlott falmászókat is várnak Egerbe

Fotó: Egri Várfalmászó Verseny

Nevezni a falmászó verseny hivatalos honlapján lehet június 30-ig, a nevezési díj fejenként 7500 forint. A nevezők rajtcsomagot kapnak, amely tartalmazza a verseny logójával ellátott pólót és egyéb meglepetéseket is. A felnőtteknél a versenyzők kettesével, egymást biztosítják, míg a kiskorú nevezők biztosítását a szervezők végzik.

A selejtezők után az ifi kategória legeredményesebb 6-6, a felnőtt kategória legeredményesebb 8-8 mászója jut a döntőbe, ahol két utat kell teljesíteniük, az eredménynél a magasság és a mászóidő is számít.