„Egy csipet Magyarország" - hamarosan kiderül melyik lesz hazánk legízletesebb vendégváró úti célja

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. szeptember 20. 17:41

Tizenkilenc pályázóból öten kerültek a döntőbe az Európai Bizottság ,,European Destinations of Excellence'' azaz ,,Kiváló Európai Desztinációk'' című pályázatán, Magyarországon.

A projekt lebonyolításával megbízott Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint a 2015-ben kiírt pályázat témája az ,,EDEN –Tourism and Local Gastronomy'' volt, amelynek keretében Magyarországon „Egy csipet Magyarország" címmel keresik a legjobb fogadóterületet. A cél olyan térségi turisztikai desztinációk, turisztikai együttműködések kiválasztása és díjazása, amelyek magas színvonalon mutatják be a helyi gasztronómiai kínálatukhoz kapcsolódó turisztikai vonzerőiket. A pályázat nyertese jogosult lesz a ,,Kiváló Európai Desztináció – European Destination of Excellence – Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja" megnevezés használatára.

Az öt döntős pályázat a következő:

Cégénydányád Község Önkormányzat – Adj' Isten Szatmárban!
Hortobágyi Nonprofit Kft. – Hortobágyi bográcsos túra: Hozd magaddal a bográcsod és mi megtanítunk főzni alföldi módra
Mecsek Zöld Út Egyesület – "Íme itt a Föld, egy lepedőnyi zöld"... S egy terítéknyi csoda, Mecsek, az ország gasztrolábnyoma
Nagykörű Községi Önkormányzat – Tisza-menti "fazékles"- Nagykörű és környéke
Vásárosnamény Város Önkormányzata – Egy falat Szatmár-Bereg

A végleges döntést szakmai záró konferencia keretében hozza meg a turisztikai szakemberekből és turisztikai szakmai szervezetek képviselőiből álló döntőbizottság. A záró konferenciára 2015. szeptember 26-án 15 órától kerül sor Budapesten az OMÉK kiállításon, amelyre az összes pályázó térség, a sajtó képviselői, valamint a releváns szakmai szervezetek képviselői kapnak meghívást. A fődíjat elnyerő desztináció mellett a Magyar Turizmus Zrt. a helyezettek számára is többszintű promóciós együttműködést és minden résztvevő számára elismerő oklevelet biztosít.