Egy egész utcát klimatizálnak Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2019. június 12. 15:55

Bécs Neubau nevű városrészének egyik utcáját nemcsak sűrű lombkoronával rendelkező fákkal fogják beültetni, de permetkapukkal és több utcai vízvételi lehetőséggel is ellátják majd.

A tudósok az évszázad végéig 50-55 extrém meleg nappal számolnak, ami nem túl jó hír Bécs 7. kerületének, ahol szinte alig lehet zöld területtel találkozni. A Zieglergasse az osztrák fővárosban éppen ezért egy új projektbe kezdett: a Neubau nevű városrészt nemcsak sűrű lombkoronával rendelkező fákkal fogják beültetni, de permetkapukkal és több utcai vízvételi lehetőséggel is ellátják majd

Összesen öt permetkapu, öt pergola védett ülőhelyekkel felszerelve, 32 karosszék, öt nagyobb vízvételi lehetőség és 24 fa fogja a járókelőket a meleg nyári napoktól megóvni és felfrissíteni. Nemcsak az embereknek nehezek a forró nyári napok, de kedvenc háziállatainkat is megviseli a forróság. Éppen ezért számukra is kialakítanak ivókutakat.

Így fog kinézni a klimatizált utca Bécsben

Fotó: zoomvp-at

A klimatizált utca kialakítása 2,4 millió euróba, azaz 768 millió forintnak megfelelő összegbe kerül majd, melynek 70 százalékát Bécs a központi költségvetéséből finanszírozza. Az építési munkálatokat év végére fejezik be.

Kapcsolódó cikkek