Egy este alatt két dzsessztrió is fellép a Fonóban

Forrás: MTI

 2023. február 15. 15:17

Először lép fel egy koncerten a Horvát "Tojás" Gábor trió és a Gáspár Károly trió. A közös est február 24-én lesz a Fonó Budai Zeneházban. A koncert első felében a Gáspár Károly trió lép fel, ezt követi a színpadon Horváth "Tojás" Gábor triója - közölték a szervezők.

"Fontosnak tartjuk, hogy a mainstream dzsesszt tiszteletben tartsuk, de a kor szellemét, a modernitást és a saját stílusunkat is szeretjük beleszőni az előadásunkba, így igazítjuk a mai korhoz ezeket az örök melódiákat" - idézte Gáspár Károly dzsessz-zongoristát a kommüniké.

A két zenekar nemcsak baráti kapcsolatot ápol egymással, de a bőgős poszton mindkét trióban Horváth Balázs játszik ezen az estén. A doboknál a Gáspár Károly trióban Bágyi Balázst hallhatja a közönség, míg a Horváth "Tojás" Gábor trióban Gálfi Attila fog dobolni.

A Horváth "Tojás" Gábor trió

Fotó: Fonó Budai Zeneház

 

A Horváth "Tojás" Gábor trió legutóbbi lemeze, a Tricks nagy sikert aratott bemutató koncertje szintén a Fonóban volt. A formáció február 24-én kicsit visszanyúlik ehhez a lemezhez, de már dolgoznak a következő albumon, így betekintést engednek ebbe a munkába is.