Egy folyó, két ország

Forrás: turizmus.com

 2019. február 25. 17:26

A Danube Bike&Boat program a Duna-menti értékek közös népszerűsítését, a határmenti régió vonzerejének növelését, kínálatának piacra vitelét tűzte ki célul.

Az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Programban megvalósuló, határon átnyúló projekt címe: „Danube Bike&Boat  – Fedezze fel a Kis-Duna és a Mosoni-Duna értékeit kerékpárral és hajóval“.

Az Utazás kiállításon kapott tájékoztatás szerint kilenc partner fogott össze a két ország, öt megyéjének területén lévő turisztikai kínálat fejlesztése érdekében. A Kis-Duna, a Mosoni-Duna és a Duna fő folyása által behatárolt terület Európa legnagyobb kiterjedésű szárazföldi deltája, ami rendkívüli vonzó a természetközeli élményeket keresők, a vízi sportok szerelmesei és a kerékpárturizmus kedvelői számára.  A változatos kulturális örökség, az egyedülálló vízimalmok, a kiváló gasztronómia, a termálvizek és az élményfürdők is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre több turista keresi fel a Dunamenti régiót.

Dunai evezés

Fotó: turizmus.com

A határmenti projekt vezető partnere a Pozsony Megyei Önkormányzat. A további partnerek közt szerepel a Nagyszombat Megyei Önkormányzat, a Nyitra Megyei Önkormányzat, Pozsony Vereknye városrésze, Gúta városa, Tőkésisziget és Jóka települése, a somorjai Kajak Canoe Club, magyarországi partnerként Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata.

A projekt aktivitásai közt szerepel a kerékpáros és vízisport infrastruktúra kiépítése, közös marketingstratégia és márkafejlesztés, közös arculat kialakítása, ökoturisztikai kínálatcsomagok összeállítása és kommunikációja. Fontos cél még a honlap és mobil applikáció létrehozása, szakmai tapasztalatcsere workshopok és tanulmányutak keretén belül, valamint közös, határon átnyúló rendezvények szervezése.

További információk a programról ITT és ITT.

A jókai vízimalom

Fotó: turizmus.com