Egy hajó, sok stílus - a legjobb menük a Pannónián

Forrás: turizmus.com

 2015. július 08. 16:28

A Pannónia Gasztrohajó a centrumból, a Lánchíd pesti hídfőjétől indul, a Margit-híd és Rákóczi-híd közti partszakaszt bejárva. A hajózás amúgy is egyedi élményéhez adódik hozzá a Margit-híd és a Parlament új díszkivilágítása a már jólismert budai vár és a Lánchíd látványa mellett.

Így a Dunán izgalmas módon fonódik össze a 21. századi gasztronómia és a két világháború között, 1927-ben épült Pannónia hajó története a jelenkori Budapest legszebb látványával.

 


A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagjai arra szövetkeztek, hogy közös erővel mutatják meg, hogy mit képviselnek, milyen értékek mentén működtetik éttermüket, mit tartanak fontosnak a vendéglátásban. Tagjaik, amelyek közül számosan bemutatkozhatnak idén a Pannónia fedélzetén is, a szívből jövő vendéglátást tűzték zászlajukra. Ebből a szempontból mindegy, hogy kisebb, családi vállalkozásban működtetett vendégházról és annak kiváló, házias konyhájáról vagy modern, csúcsgasztronómiát vivő étteremről van szó. A közös nevező a helyi alapanyagok használata, a környék és a régió termelőivel, borászaival való együttműködés. Hiszen nem létezik önmagában étterem, a kínálat és a menü kölcsönhatásban van mindazzal, ami körbeveszi.

További részletes információkkal várjuk a http://www.pannoniahajo.hu honlapon! (x)