Egy hét alatt 150 ezer euró hírértéket generált az MT Zrt. Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 11. 15:59

Az MT Zrt. ausztriai sajtóaktivitásának köszönhetően a turisztikai főszezon kellős közepén egymást érik a pozitív hangvételű turistacsalogató híradások, cikkek, beszámolók és tudósítások az osztrák sajtóban.

Július végén például egyetlen hét alatt Ausztriában 150 ezer euró, azaz mintegy 45 millió forint hírértékű médiamegjelenést generáltak az MT Zrt akciói.

Az osztrák közszolgálati média, a piacvezető ORF forgatócsoportja július utolsó hetében öt napon keresztül hazánkban forgatott, s naponta élő adásban jelentkezett Magyarország népszerű turisztikai helyszíneiről, ajánlva azokat. A Heute leben című TV-műsor nézői így többek között Hévízre, Győrbe, Sopronba és a Szigetközbe látogattak el a riporter segítségével, s megismertek olyan látnivalókat is, mint az újonnan megnyílt fertőrákosi kőfejtő és barlangszínház. Ugyanezen a héten az MT Zrt. balatoni sajtóútja alapján átfogó cikk jelent a nyári Balaton csodáiról, a közel negyedmilliós olvasótáborral rendelkező OÖ Nachrichten napilapban.

 

A friss, fiatalos trendi Budapestről pedig a szintén népszerű életmódmagazin, a Wienerin legfrissebb augusztusi száma jelentetett meg kedvcsináló, több oldalas beszámolót. Az elmúlt hetekben az MT Zrt. meghívására hazánkba látogatott Ausztria legismertebb utazási bloggere is, aki három napon keresztül #BudapestLive tudósításaival népszerűsítette a magyar fővárost. Az MT Zrt. intenzív nyári ausztriai aktivitása sajtóutakkal, kisebb tematikus kampányokkal és gerillaakciókkal tovább folytatódik.

A KSH legfrissebb statisztikája alapján az év első 5 hónapjában a tavalyi adatokhoz képest 8 százalékot meghaladóan nőtt az osztrák vendégéjszakák száma a hazai kereskedelmi szálláshelyeken

Az MT Zrt. ausztriai külképviseletének kampányairól folyamatosan frissülő információk itt.