Egy héttel később rendezik meg a Caravan Salont

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. május 13. 12:13

A legfontosabb németországi lakókocsi-kiállítást, a düsseldorfi Caravan Salont az eredetileg tervezettnél egy héttel később rendezik meg.

A koronavírus-járvány miatt a német szövetségi kormány az egyes tartományokkal közösen azt a döntést hozta, hogy 2020. augusztus 31-ig minden nagyszabású rendezvényt betilt. Ez az érvényben lévő rendelet vonatkozik az eredetileg augusztus 28-án megnyitni tervezett Caravan Salon 2020 vásárra is.

A Messe Düsseldorf vásárvállalat ezért a Német Lakóautó-gyártók Szövetségével közösen a vásárnyitás egy hetes elhalasztásáról döntött. A sajtó képviselőinek és a szakmai látogatóknak fenntartott vásárnap szeptember 4. lesz, míg a nagyközönséget szeptember 5-13. között várja a Caravan Salon.

Csak egy héttel kellett elhalasztani az idei rendezvényt

Fotó: Caravan Salon

A döntést a jelenlegi ismeretek alapján hozták meg, azonban a helyzet a koronavírus-világjárvány, valamint az országos és helyi ellenintézkedések előre nem látható alakulása következtében még megváltozhat.

A Messe Düsseldorf vizsgálja a vásárkoncepció módosításának lehetőségeit, hogy a nagyközönséget is fogadó szabadidő kiállításon végrehajthassák a szükséges biztonsági óvintézkedéseket.