Egy hónapos rendezvénysorozat Zalaegerszegen

Forrás: MTI

 2017. május 08. 15:34

Május 12-től nagyszabású rendezvénysorozattal, tudományos és várostörténeti konferenciákkal, tematikus hétvégékkel, színvonalas fesztiválprogramokkal ünneplik a város első, 1247-es keltezésű írásos említésének 770 éves jubileumát.

A hagyományok szerint megkoszorúzzák Kovács Károly, a város első polgármesterének emlékművét, majd az ünnepi közgyűlésen átadják a díszpolgári és a Pro Urbe Zalaegerszeg díjakat. A Mindszenty téren felavatják Farkas Ferenc köztéri alkotását, az avatási ünnepségen a város 770 óvodása 770 kék és fehér lufit enged majd a magasba.

A rendezvénysorozat tematikus hétvégékkel folytatódik: a Gébárti Szabadidőparkban és a Kézművesek Házában május 13-án és és 14-én rendezik meg az országos fazekas-keramikus fesztivált.

Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg

Fotó: zalaegerszegturizmus.hu

Május 19-től komolyzenei hétvégére, május 27-én és 28-án a folklór programokra várják a látogatókat.

Horváth Szilárd, a Városmarketing Iroda vezetője arról számolt be, hogy idén első alkalommal food truck shown is része lesz a programoknak. A vendégeket kilenc, lampionokkal és más kreatív elemekkel díszített autóban várják helyben készült ételekkel: egyebek mellett a „csecse nem burger” fantázianevet viselő steak szendviccsel, kebab jellegű édességekkel, óriás édes és sós palacsintával. Az utcabálok hangulatát idéző party esténkét „térmozival”, családi filmek vetítésével zárul.

Június 9 és 11 között rendezik meg az Egerszeg Fesztivált, ahol három színpadon több mint száz fellépő szórakoztatja a közönséget. A program kézműves vásárral, kéklámpás felvonulással, prószafesztivállal egészül ki, ez idő alatt a városban éjszakai buszjáratokat is indítanak.