Egy innovatív turisztikai fejlesztés Kínából: A Szivárványváros

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. június 09. 12:24

Az élményváros, ami sosem alszik.

A Szivárványváros egy nagyon különleges hely Kelet-Kínában. Santung tartomány Jishu megyéjében fekszik, a székhelytől 2 kilométerre, keletre. Könnyen elérhető, mert egy forgalmi csomópontban fekszik ez az 4A minősítésű nemzeti turisztikai attrakció.

Na de mi is ez a Szivárványváros? Ez a kínai turisztikai szektornak egy olyan kreatív koncepciója, ami megvalósult, és működik is. Három cég építette fel összesen 5 milliárd jüan befektetéssel. A hely egy élményváros, ami a hagyományos népszokások és kultúra témájára épült fel, de erős a gasztronómiája, a térség specialitásai, és természetesen van elegendő szálláshely is.

A Szivárványvárosban minden ház, üzlet és műterem mestermű. Azt is mondják, ez az a hely, ami soha nem alszik. Ugyanis napi 24 órában mennek a hagyományos előadások, foglalkozások és programok. Emiatt például óriási kedvence az újgenerációs online influenszereknek is. A Rainbow Sleepless Town koncepciója egy nagyszerű ötvözete a történelemnek, kultúrának és a modern kívánalmaknak.

Az élményváros éjjel-nappal kínál programokat

Fotó: Silkroadhungary.hu

Az elmúlt években Jishui megye kormánya rengeteget fektetett a turizmusmarketingbe és turisztikai innovációkba. Ezzel elősegítette a kulturális turizmus, a városnéző turizmus, a falusi turizmus, az ökológiai turizmus, a népi szokás turizmus, a szabadidős üdülőturizmus mélyreható integrált fejlesztését. Eddig 43 darab 2A feletti besorolású turisztikai látványosság készült el, köztük egy 5A és négy 4A minősítésű.

(X)