Egy kínai megye, ahol a körtére húzták föl a turizmust

Forrás: turizmus.com

 2023. április 03. 08:00

A kínai Santung tartományban található Guan megye egy igazi körteparadicsom. Március végétől körtefavirágok tízezrei nyílnak és terítik be finom illatukkal az egész megyét.

Olyan, mintha 3000 hektáron hullana a földekre a hó. De ez olyan hó, ami illatozik. Nem csoda, hogy a megyében található Kína első számú körtekertje is, a körtevirágzás időszaka pedig egy igazi ünnep.

Guan megye a híres „Yali körte szülővárosa”, erre fűzték föl a falusi turizmus fejlesztését, valamint a helyi szokások teljes körű feltárását. Ezáltal pedig erősítik a vidék revitalizációját. A Guan megyei Városnéző Hetet eddig 17 alkalommal rendezték meg, és fontos eleme a megyei kulturális turizmus ipari láncának.

Az elmúlt években a megye folyamatosan támogatta a mezőgazdaság és a turizmus integrációját és fejlesztését. Ebben van szimbolikus és kiemelt szerepe a térség körtehagyományainak. Ebbe a turisztikai csomagba minden belefér: történelem, kultúra, színes népszokások, kreatívipar, művészetek és természetesen maga a gazdálkodás és az üzlet is. Ez így egyben a megye kulturális turizmusát erősíti.


Egy modern, versenyképes, gazdasági növekedést hozó turisztikai ipari rendszert hoztak létre, ezzel pedig új életerőt öntöttek a megyébe. A Körtekert Kulturális Városnéző Hét március 30-tól április 5-ig tart. Ebben az időszakban egy igazi kulturális lakomán vehetnek részt az idelátogatók. Kiállítások, karneválok, túrák és minden ami a szem-szájnak ingere megtekinthető és megkóstolható ilyenkor. A díszletet pedig tavasszal a pompás virágzó körtefák adják.

A Kínai 1. számú körtekert egyébként is egy A kategóriás látványosság. Tavasszal a virágzásban, nyáron a fák zöldjében, ősszel pedig az ízekben gyönyörködhetünk. Emellett pedig látogathatjuk a Körtekirály Palotáját, templomokat, múzeumokat és kis, titkos festői helyeket és a Körtekert Színpadon előadásokat és koncerteket is élvezhetünk. Guan egy érdekes példa a világban. Egy megye, ami a körtére felhúzott egy komplett turisztikai ipart.

(X)


Fotó: SilkRoad Hungary