Egy macska is lehet a legkedveltebb turisztikai látványosság

Forrás: turizmus.com

 2023. február 17. 10:39

Ha egy város fő turisztikai látványosságairól beszélünk általában monumentális építmények, történelmi jelentőségű helyszínek vagy különféle természeti képződmények hangoznak el. A lengyelországi Szczecinben azonban egy Gacek névre hallgató macska érdemelte ki ezt a címet.

Az Észak-Lengyelországban fekvő Szczecinben több turisztikai látványosság is található, például a Pomerániai Hercegvár vagy a Kasprowicza Park.

Az online értékelések tekintetében mégis a város legkedveltebb látnivalója a Gacek névre hallgató, kövér macska lett. A több mint 1000 Google-értékelésből közel tökéletes, 5 csillagból 4,9-es értékelést kapott a cica – olvasható a Notes From Poland hírportálon.

A kandúrt 2020-ban mutatta be egy helyi hírportál egy videóban, amely később elterjedt a közösségi médiában, ezzel hírnevet hozva a macskának.

A „Kaszubska utca királyaként" is ismert Gacek egy fedett dobozban él egy utcai üzlet előtt, amelynek vezetői a gondozói szerepet töltik be az állat számára. A háza előtt egy tábla arra kéri a járókelőket, hogy a macskának hozott finomságokat egy lezárt edényben hagyják ott és ne simogassák meg, amikor alszik.

Gacek, a lengyel város legkedveltebb turisztikai látványossága

Fotó: wSzczecinie.pl

 

A cica híre folyamatosan növekszik, az értékelések között olyan ember is található, aki 3 órát utazott az élményért, hogy élőben láthassa. Bár néhány hozzászólás aggodalmát fejez ki Gacek súlya miatt, összességében a vélemények nagy része pozitívan szól a macskáról.