Egy sci-fi kedvéért idegen vízi világgá alakul át Málta

Forrás: turizmus.com

 2021. február 15. 10:20

Málta idegen vízi világgá alakul át Isaac Asimov legendás tudományos fantasztikus regényének, az Alapítványnak legújabb Apple TV produkciójában. 2020-ban megkezdték a várva várt sorozat gyártását a Máltai Filmstúdióban – adja hírül a Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviselete.

Mint írják, a készítők felhasználják a sziget hatalmas víztartályait, de a sziget számos más helyszínén is, többek között Manoel erődben is forgatnak.

Málta egyedülálló létesítményeinek használata mellett az Apple TV-sorozat ötletgazdái, David Goyer író és Michael Malone producer egy interjúban elmondták, hogy a sziget valójában vízi világként fog megjelenni az Alapítvány univerzumában.

Jelenet az Alapítvány című sci-fiből

Fotó: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

Az Alapítvány forgatását – csakúgy, mint a legtöbb produkció esetében 2020-ban – a koronavírus-járvány következtében számos hónapra le kellett állítani. A példátlan körülmények azonban azt eredményezték, hogy Málta végül nagyobb szerepet kapott a sorozat megalkotásában – írják.

Az Alapítvány egy tudományos fantasztikus regény – amelyet Isaac Asimov írt az 1950-es években, s a műfaj úttörőjeként tartják számon. 1966-ban elnyerte a „Minden idők legjobb sorozata” elismerést. Ez volt a Star Wars nagy sikerű filmjeinek és más későbbi sci-finek a fő inspirációs forrása.

Ez az első alkalom, hogy az Apple TV műsort készít Máltán. Nagyon sok munkahelyet teremtett a helyi filmipar számára. A sajtótájékoztatón Johann Grech filmbiztos az Alapítvány sikerét annak az ellenálló-képességnek tulajdonította, amelyet Málta a világjárvány során mutatott.

A Film előzetesét itt nézhetik meg:

Kapcsolódó cikkek