Egy zsebbe egész Magyarország belefér

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. november 23. 16:18

A belföldi turizmus élénkülését támogató, „Magyarország a zsebedben" applikáció afféle „all in one" felületként mindent tud, amire egy hazai utazás során szükség lehet. A magyar nyelvű, ingyenes mobilalkalmazás már letölthető és startra kész.

Az applikációt fejlesztő cég nagy tapasztalattal rendelkezik a mobiltelefonra optimalizált, interaktív „útikönyvek" tekintetében, hiszen a várost a Budapestre érkező külföldieknek megmutató, angol nyelvű Guide.Me – The City in your pocket - 3 éve jelen van a piacon, és a felhasználói igényeknek megfelelően folyamatosan fejlődik.

A „Magyarország a zsebedben" applikáció a már professzionálisan működő és jól ismert termék sémájára épül, országos turisztikai applikációként újdonságként jelenik meg a hazai piacon.

Bakancslisták, külön felület a bornak és a wellnessnek

„A regisztráció és személyes adatok megadása nélkül használható terméket a kifejezetten a hazai lakosságra optimalizálva, a belföldi turizmus élénkítésére fejlesztettük, hiszen biztosak voltunk benne, hogy a közeljövőben szükség lesz az utazókat és a hazai turisztikai vállalkozásokat összekötő projektekre" – nyilatkozta lapunknak Thomas Emmerling, az alkalmazást fejlesztő Guide.Me Kft. alapító ügyvezetője.

Thomas Emmerling

Fotó: Guide.me

Akárcsak a fővárosra fókuszáló termékük esetében, a látnivalókat és vonzerőket itt is színvonalas cikkekben mutatják be felhasználóiknak.

„A magazinkoncepciónk lényeges pillére, mely egyrészt kedvet hoz az elinduláshoz, másrészt segítséget nyújt a konkrét program megtervezésében" – magyarázta az ügyvezető.

Nem csak ismeretterjesztő anyagokat közölnek: a 11 hazai turisztikai régió – és benne Budapest - legérdekesebb látnivalóiból bakancslistákat állítottak össze, ezekből kiderül, melyik az adott régió kihagyhatatlan élményei, attrakciói.

Külön felületen foglalkoznak a borturizmussal, a borral kapcsolatos témákban a Winegroup a partnerük. A konkrét borászatok beemelése és a webshop működtetése is rajtuk keresztül történik. Külön felületet hoztak létre a wellness- és spa turizmus számára, hiszen a fürdők felkeresése a hazai utazóközönség egyik fontos motivációja. „Arra törekedtünk, hogy a tartalom a minden lehetséges célcsoport igényeit lefedje" – magyarázta a szakember.

Egy applikáció, több száz kedvezmény

Akárcsak a Guide.Me esetében, magyarországi viszonylatban is szeretnének híd szerepet betölteni a szolgáltatók és a felhasználók között, a kuponfelületen felajánlott kedvezmény fejében ezért itt is lehetőséget adnak partnereiknek a bemutatkozásra. Eddig összesen 250 helyszín – pont ajánlatát töltötték fel, de ez a szám folyamatosan bővül, a Guide.Me partnereit például automatikusan átemelik az új rendszerbe.

Az applikációban nagy szerep jut Magyarország interaktív térképének, ez lokáció szerint segíti a felhasználó érdeklődési körének megfelelő, kedvezményes ajánlat megtalálását.

A geolokációs PUSH üzenet pedig célzottan hívja fel a figyelmet a közelben lévő, kiemelt partnerükre vagy aktuális eseményére az adott helyszín környékén.

 

Menetrend, szállás, színházjegy, események egy helyről

Számos fontos stratégiai együttműködési megállapodás aláírása előtt vagyunk, melyekről még nem szeretnék nyilatkozni, de ezek aláírása után lehetőséget biztosítunk szálláskeresésre, foglalásra, események, koncertek és rendezvényekhez jegyvásárlásra applikációnkban.

Társtulajdonosuk, a City Sigthseeing vidéki városnéző buszainak járatait és útvonalait integrálták felületükbe. (A városnéző buszjáratokat üzemeltető társaság első vidéki szolgáltatását a Nyíregyháza-Sóstó vonalon indította el szeptemberben, 2021-ben vidéki nagyvárosokban további 4-5 járat elindítását tervezi.)

A BKK futár és a City taxi applikációját szintén beépítették rendszerükbe, jelenleg a vidéki közlekedési vállalatokkal és taxi társaságokkal tárgyalnak az együttműködésről, hogy az utazásra is tudjanak többféle alternatívát kínálni.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tagjaként a szállás- és vendéglátóhelyek pozícióját kívánják erősíteni.

 

Tárgyalnak továbbá több piacvezető és egészségügyi szolgáltatókkal is annak érdekében, hogy valóban komplex információt közvetítsenek az adott régióról.

A rendszerbe épített Safety First panel az utazók, felhasználók védelmét szolgálja: gond esetén telefonon segítik a megfelelő egészségügyi intézmény megtalálását.

A cég korábbi terméke, a Guide.Me igen keresett: a pandémia előtt naponta 1.000-1.500 applikációletöltést regisztráltak, felhasználóik 2019-ben 144 országból érkeztek. A „Magyarország a zsebedben" applikáció esetében is hasonló letöltésre számítanak.

(X)

Kapcsolódó cikkek

Budapest a zsebedben!

2020. július 14.