Egyenmaszkban várják a vendégeket Balatonföldváron is

Forrás: turizmus.com

 2020. május 28. 09:25

Tihany után Balatonföldváron is egységes maszkot kapnak a turizmusban és a vendéglátás területén dolgozók.

Sikeres nyári szezonra számítanak Balatonföldváron, ahol az idén kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságos nyaralás feltételeinek megteremtésére, ami a vendégek és a lakosok közös érdeke.

A település csatlakozott a Tihanyban május közepén bejelentett, maszkviselést népszerűsítő kezdeményezéshez, így Balatonföldváron a vendéglátóhelyeken, a kilátóban és a Tourinform irodában dolgozók egységes, divatos textilmaszkot viselnek majd, amelyen a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó sziluettje látható.

A Nubu designer márka által tervezett maszkok egyszerre divatosak, barátságosak, miközben a települést hirdetve emlékeztetnek a felelősségteljes védekezés fontosságára is.

A balatonföldvári Platán étterem csapata az egyenmaszkban

Fotó: Balatonföldvár

„Az idei nyáron az egyik kulcsszempont a biztonság lesz, a településünk is mindent megtesz a vendégeink és a lakosok védelme érdekében. A kormány és a járványügyi szakemberek által ajánlott minden előírást betartunk és betartatunk, miközben minden olyan szolgáltatást igyekszünk biztosítani a vendégek számára, amely a kikapcsolódásukat és a pihenésüket szolgálja. Ennek fényében csatlakoztunk a Tihanyban indított kezdeményezéshez is, amely egyszerre szolgálja a városunk igényes és egységes turisztikai megjelenését, valamint a felelősségteljes védekezést" – mondta Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere.

„A COVID-19 világjárvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze a maszk. A Tihanyban elindított kezdeményezést pedig előremutatónak találtuk, hisz a brandelt maszk amellett, hogy megfelelő védelmet nyújt a hozzánk érkező vendégek, valamint az őket kiszolgáló személyzet számára, egyben erősíti a városi identitást és divatos is" – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke, egyben Balatonföldvár alpolgármestere.

„Nagyon örülünk, hogy Tihany után Balatonföldvár is csatlakozott a maszkviselést népszerűsítő kezdeményezéshez, amely egyben a lokális, tudatos, felelős turizmusépítésre hívja fel a figyelmet" – mondja Peleskey Ákos, a Balaton-felvidéki Fejlesztési Egyesület főtitkára, a Nubu designer márka társalapítója, a maszkviselést népszerűsítő kampány ötletgazdája.

A vírushelyzet miatti kedvezőtlen tavaszi előzmények után egyébként kifejezetten erős nyári szezonra számítanak Balatonföldváron.

„A hazai turisták kevésbé fognak idén külföldön nyaralni, és a nagyobb biztonság érdekében visszatérnek a régi jó megszokott és bevált hazai helyszínekhez, amelyek közül elsősorban a Balaton az, ami országos szinten is kedveltnek számított eddig is" – véli Holovits Huba.

„Felkészülten várjuk a vendégeket, nyitnak a strandjaink a látogatóközpontunk, a piacunk, a vendéglátóegységeink és nagyon bízunk abban, hogy a későbbiekben lehetőség lesz kisebb programok, előadások megtartására is a Kultkikötőben" – tette hozzá.