Egyetemisták gyakorolják a programszervezést Noszvajon

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. február 22. 11:47

Az Eszterházy Károly Egyetem közösségszervezés alapszakos hallgatói februártól Noszvajon gyakorolják a helyi kulturális, turisztikai programok szervezését.

A Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai által összeállított és ajánlott listát figyelembe véve az egyetemisták többek között a bükki faluban működő Integrált Közösségi Szolgáltató Teret ( az IKSZ-t ) választották a gyakorlatra. Az ott szervezett korábbi terepmunkai élményeik alapján a hallgatók szívesen választották a települést a lehetőségek közül. A gyakorlati munka folyamatos megvalósítására az Eszterházy Károly Egyetem és a noszvaji önkormányzat hamarosan aláírja az együttműködési megállapodást.

Házak Noszvaj üdülőterületén

Fotó: Mentusz Károly

Simándi Szilvia, az egyetem Androgógiai és Közművelődési tanszékének vezetője elmondta, hogy a feleknek fontos a közös munka, amely a jövőnek szól. Noszvaj az értékeivel és a síkfőkúti üdülőterületével kiváló feltételeket nyújt a gyakorló egyetemistáknak is. Az önkormányzati működésű Integrált Közösségi Szolgáltató Tér a gyakorlat egyik helyszíne, ami több feladatot lát el a falu életében. Egyebek mellett rendezvényeket, szabadidős programokat szervez a helyben lakóknak és az érkező vendégeknek. A hallgatók pedig megismerkednek a tér napi munkájával és aktívan bekapcsolódnak a közösségi művelődést támogató elképzelések kidolgozásába is. A cél az, hogy a következő időszakban minél több egyetemi hallgató ismerje meg Noszvaj természeti, épített és szellemi értékeit, valamint azok hasznosítását.

Idén is lesznek programok a síkfőkúti tónál és a réten

Fotó: Mentusz Károly

„Noszvajnak is fontos, hogy az Eszterházy Károly Egyetemmel való együttműködés” – erősítette meg Czinkéné Szűcs Krisztina, a helyi Integrált Közösségi Szolgáltató Tér vezetője. Az évszakokkal harmóniában szervezik a községbelieknek és a településre látogató turistáknak a természet- és a családbarát programjaikat. Ezért egyre több ajánlattal jelentkeznek és azon dolgoznak, hogy minden korosztály élményeket szerezhessen és kikapcsolódást találjon a faluban. Ugyanakkor arra törekszenek, hogy az egyetemisták is minél jobban bekapcsolódhassanak ebbe a munkába.

Kapcsolódó cikkek

Régi mesterségek Noszvajon

2017. november 20.