Egyetlen belépőjeggyel látogathatók Debrecen református emlékei

Forrás: turizmus.com

 2024. április 18. 15:12

Debrecen a reformáció városa címmel alakított ki új belépőjegy-konstrukciót négy templom és a Debreceni Református Kollégium Múzeuma. Ezzel együtt április 18-án indul az a kincskereső és városfelfedező játék, amely online és offline módon is lehetőséget ad a helyszínek mélyebb megismerésére.

Öt résztvevő közös jegyrendszert vezet be a Tiszántúli Református Egyházkerület kezdeményezésére. Mivel Debrecen nem „egynapos város", ezért a közös belépőjegy vásárlástól számítva 48 órán belül használható fel a Debreceni Református Kollégium Múzeumában, a Kistemplomban (Csonkatemplomban), a Nagytemplomban a Kossuth utcai Verestemplomban és a Debreceni Református Egyetemi Templomban - jelentette be Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Fekete Károly püspök és Katona Ilona a sajtótájékoztatón

Fotó: Miskolczi János

A város református értékeit felsorolva megemlítette a Nagytemplom és a Kistemplom toronytúráit, az országosan is ritka módon szekkókkal díszített Verestemplomot, az 1538 óta folyamatosan működő kollégiumot, valamint az Egyetem tér elválaszthatatlan részét képező Egyetemi Templomot. „Azt reméljük, hogy az ezeket összekötő közös jegy, valamint a városfelfedező játék révén a Debrecen a reformáció városa mondat megtelik tartalommal" – zárta gondolatait a püspök.

Katona Ilona, az egyházkerület turisztikai szakértője hozzátette: a városfelfedező játék is azzal a céllal készült, hogy a látogatókat ösztönözze az emblematikus örökséghelyszínek és a még kevésbé ismert, de komoly látogatóbarát fejlesztéseket megvalósított további két református templom megtekintésére és a Debreceni Református Kollégium Múzeumának meglátogatására. A játékban az Európa Rádió mobiltelefonos applikációján keresztül és offline is részt lehet venni.

„Elsősorban fiatalokra számítunk, kiválóan beépíthető egy osztálykirándulás programjába, de a városban tartózkodó kirándulók, turisták korosztálytól függetlenül is bekapcsolódhatnak a városfelfedező játékba – fogalmazott Katona Ilona.

Öt helyszínt lehet felkeresni egyetlen belépőjeggyel

Fotó: Miskolczi János

A Debrecen a reformáció városa belépőjegyeket  – amelyek belépésre jogosítanak mind az öt helyszínre – három helyszínen lehet megvásárolni április 18-tól: a Debreceni Református Kollégium Múzeumában, a Debreceni Református Nagytemplomban és a Debreceni Református Kistemplomban. A teljes árú belépő 3900, a diák és nyugdíjas belépő pedig 2200 forintba kerül.