Egymilliárdos beruházás a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Forrás: MTI

 2020. április 30. 10:00

Elkezdődött két projekt kivitelezése a Körös-Maros Nemzeti Parkban (KMNP), amelyet több mint egymilliárd forintos európai uniós támogatásból valósítanak meg, tájékoztatott a nemzeti park igazgatósága.

Az egyik projekt keretében a magyar szürkemarha- és a magyar házibivaly-állomány téli tartási helyének fejlesztése valósul meg. Épül egy 400 állatot befogadó szürkemarha-szárnyék, amely egész télen megfelelő védelmet biztosít a ridegtartáshoz szokott állatoknak, és egy 200 bivalyt befogadó istálló is – írták a közleményben.

Az egyik projekt keretében a magyar szürkemarha- és a magyar házibivaly-állomány téli tartási helyének fejlesztése valósul meg

Fotó: pixabay

Az infrastruktúrafejlesztés során gépszínt, kútházat, tűzivíztárolót, trágyatárolót is építenek, közműveket és belső utakat alakítanak ki.

A fejlesztés eredményeképp a jelenleg még használatban lévő, az egyes puszták belső területein található téli tartási helyek kiválthatók lesznek, amelyek a továbbiakban nyári tartási helyként funkcionálnak majd.