Egyre jobban szeretik a lengyelek Miskolcot

Forrás: turizmus.com

 2014. december 16. 21:18

Idén októberig annyi vendégéjszakát töltöttek Miskolcon a lengyelek, mint 2013-ban januártól decemberig összesen. A miskolci TDM-szervezet 2015-ben már kora tavasztól tervez akciókat a lengyel piacon.

A 2012-es évet leszámítva, amikor egy ifjúsági sportesemény miatt az augusztusi időszakban megugrott a lengyel vendégéjszakák száma, elmondható, hogy 2011 óta folyamatosan nő a lengyel vendégek és vendégéjszakák száma Miskolcon. Idén is jól alakult a lengyel beutazás, hiszen októberig a vendége száma 17 százalékkal, a vendégéjszakáké pedig több mint 11 százalékkal nőtt 2013 hasonló időszakához képest.

Érdekesség, hogy ugyan ebben az évben meghaladta az előző éveket a nyári vendégforgalom, azonban a korábbi években kiegyensúlyozottabban, már a tavaszi időszakban is érezhető mértékben fordultak meg a városban – idén azonban a tavaszi lengyel vendégforgalom jelentősen az előző évek alatt maradt, s a nyári időszak hozta be a tavaszi kiesést is.

Ez azt mutatja, hogy Miskolcra már fürdővárosként tekintenek a lengyelek. A miskolci TDM-szervezet ennek megfelelően módosította a 2015-ös marketingtervét, s jövő évben már kora tavasztól tervez akciókat a lengyel piacon.

 

Míg Lengyelországban ebben az évben is a régióval közösen jelent meg Miskolc, helyben nagyon fontos lépéseket tett a TDM-szervezet egyénileg is a fogadóterület felkészítésében. A város turisztikai portáljának s a szintén új arculatot nyert turisztikai mobilapplikációjának tartalmai is elérhetőek lengyelül. Az applikáció segítségével offline is használható térképet vihet magával a vendég, ugyanakkor a szállások, éttermek mellett pl. az orvosi ellátásra vonatkozó lengyel nyelvű információk is rendelkezésre állnak.

Ünnepek alkalmával – különösen a május elsejei lengyel hosszú hétvége előtt – az összes miskolci szálláshelyre eljuttatta a TDM-szervezet a város programajánlóját lengyelül is. Mindemellett lengyel nyelvű kiadványokkal, térképpel igyekszik segíteni a vendégek eligazodását Miskolcon, akik a Barlangfürdőben is lengyelül beszélő informátortól kérhetnek tájékoztatást.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján Miskolc sok ponton módosította a 2015-ös marketingtervében a lengyel megjelenések fókuszpontjait.