Egyre jobban szeretjük Alsó-Ausztriát

Forrás: turizmus.com

 2016. március 11. 13:22

Alsó-Ausztria egyre népszerűbb desztináció a magyar turisták körében, ezt nemcsak a legfrissebb vendégforgalmi adatok bizonyítják, hanem a napokban zárt Bringaexpón tapasztalt hatalmas érdeklődés is.

Tavaly mintegy 134 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak Alsó-Ausztriában, 0,4 százalékkal többet, mint 2014-ben. Ezzel a belföldi és a német turisták után továbbra is a magyar vendégek körében a legnépszerűbb a tartomány. A sort a csehek, a lengyelek és a szlovákok követik. A síelési lehetőségek iránt a magyarok körében változatlanul nagy az érdeklődés, a Hochkaron idén is sok magyar vendég tartózkodott, mivel hóbiztos helynek bizonyult a gyenge tél ellenére is.

Egyre többen bringáznak a dunai kerékpárút alsó-ausztriai szakaszán, és évről évre több látogatója van az olyan tematikus rendezvényeknek is, mint a BorŐsz. A bringázás népszerűségét bizonyítja, hogy a napokban zárt Bringaexpón Alsó-Ausztria minden magyar nyelvű prospektusa, katalógusa, térképe az utolsó darabig elfogyott.

 

A tartományban a húsvéti hosszú hétvégén számos kirándulóhely kinyit, hangulatos vásárokkal, színes ünnepségekkel kezdődik a szezon. Húsvéti vásárt rendeznek többek között Gaming egykori kolostorában és a Schloss Hof barokk kastély kertjében is, ahol gyönyörű tavaszi virágszőnyeg, kézműves- és kirakodóvásár, barkácsprogramok várják a látogatókat. És persze hagyományos ünnepségek is lesznek: Oster Grean és Emmausz-járás Weinviertelben, koncertek Grafeneggben, Imago Die fesztivál Kremsben. A borbarátok ne mulasszák el a Weinwiertel borászainak „In die Grean gehen" (magyarul: Irány a szabadba!) elnevezésű, húsvétvasárnapi állandó programját, ilyenkor kóstolják meg az újbort.