Egyre „okosabb” város lesz Sárvár

Forrás: turizmus.com

 2019. április 01. 09:43

Egy új applikáció segíti a nyaralóknak környezettudatosabbá tenni a sárvári vakációt. A Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. nemrég elkészült alkalmazása része annak a törekvésnek, hogy a település okos várossá váljon.

Haller Ferenc, a TDM ügyvezetője kifejtette, hogy az új applikáció egy újabb lépésnek tekinthető a város smart city-vé válásának során. A folyamat  már korábban elindult, a fürdővárosban ugyanis évek óta üzemelnek a tájékozódást segítő digitális kioszkok. Az intenzívebb, főként e-mobilitást segítő fejlesztéseket csak az utóbbi időben végezték el. Ma már lehetőség van a tourinform irodában elektromos kerékpárok kölcsönzésére is, illetve városszerte több elektromos autó töltőállomást is létesítettek.

A most fejlesztett applikáció egyebek mellett ezeket is bemutatja, illetve informálja a turistákat és a helyieket a Sárváron elérhető telekocsi lehetőségekről, valamint a közösségi közlekedési menetrendekről is. Mindezeken felül az applikáció sárvári időtöltési lehetőségeket is ajánl, illetve a helyi szolgáltatók, köztük a szállásadók kínálatát is megjeleníti. Így az alkalmazással akár a teljes nyaralás megtervezhető otthonról, méghozzá környezettudatos formában.

Még nem fejeződött be az okos várossá válás folyamata

Fotó: turizmus.com

Haller Ferenc hozzátette, hogy az Interreg Central Europe Solez projekt keretében a Pannon Gazdasági Egyesület közreműködésével készült alkalmazással nem ért véget az okos várossá válás folyamata. „Arról, hogy az úton hogyan haladhatunk tovább, több nemzetközi tanulmányúton tájékozódtunk már. Láttunk Sárváron is jól integrálható megoldásokat Graz-ban, és a torinói projektpartnerek is rendkívül jó e-mobility megoldásokat mutattak be a Solez projektben résztvevőknek, köztük Sárvárnak is” – tájékoztatott a tervekről a TDM ügyvezetője.

Kapcsolódó cikkek