Éjszakai autóbusz-közlekedés indul Debrecenben

Forrás: MTI

 2018. október 11. 15:54

November 1-jétől öt vonalon elindul az éjszakai autóbusz-közlekedés Debrecenben – jelentették be sajtótájékoztatón a helyi közlekedési társaság vezetői.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere kiemelte: naponta 275 ezer, egy év alatt tízmillió utazás történik a város közösségi közlekedési eszközein, és megfogalmazódott az éjszakai járatok iránti igény is. Alapvető szempont volt ugyanakkor, hogy ne okozzon többletköltséget az új szolgáltatás. A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (DERKE) és a Debreceni Közlekedési (DKV) Zrt. együttműködéseként, teszt jelleggel augusztusban öt hétvégén, szeptemberben pedig négy napon keresztül közlekedtek éjszakai autóbuszjáratok a városban – számolt be a kísérleti időszakról Nagy Attila, a DKV vezérigazgatója, és Jónás Zoltán, a DERKE elnöke. A tesztidőszak bebizonyította, hogy van igény éjszakai járatokra Debrecenben, de nem akkora, hogy külön járatokat indítsanak. Ezért olyan megoldást választottak, amely nem vagy csak kismértékben növeli az üzemeltetés költségeit.

November 1-jétől fel lehet szállni a szolgálati járatokra Debrecenben

Fotó: pixabay.com

Ennek eredményeként november 1-től három útvonalon az eddig szolgálati járatként közlekedő – a cég dolgozóit munkába szállító – autóbuszokon teszik lehetővé az utazást a nappali járatokon alkalmazott normál díjszabással. További két útvonalon az úgynevezett garázsmenetek járatait vehetik igénybe az utazók.

Nagy Attila tájékoztatása szerint a 90-es jelzésű autóbuszok egyebek mellett a keleti és a nyugati városrészeket, a belvárost és a nagyállomást érintik.

Kapcsolódó cikkek

Indul a Taxify Debrecenben

2018. október 04.