Éjszakai barangolás Bécs múzeumaiban

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 17. 10:31

127 múzeum és kulturális intézmény részvételével október 3-án ismét megrendezik Bécsben az ORF – Múzeumok Hosszú Éjszakáját. Az örök kedvencek és legnépszerűbb múzeumok mellett számos új vagy eddig kevésbé ismert tárlat csábítja majd az érdeklődőket.

Az örök kedvencek és nagy múzeumok mellett számos kevésbé ismert, kisebb tárlat is várja az éjjeli baglyokat. A Wiener Phonomuseum a fonográfok, gramofonok, rádiók és hangszer-különlegességek mellett egy Beatles-kiállítással készül az éjszakára. A Science Pool tudományos programjain pedig az érdeklődők kipróbálhatják az Oculus Rift és a Google Glass okosszemüvegeket valamint a 21. század hangszerét, a Reactable interaktív zeneasztalt. A város legifjabb múzeumában, a Viktor Frankl Museumban a logoterápia és az egzisztenciaanalízis területére kalandozhatnak az érdeklődők. Idén először éjszaka is megtekinthetőek a híres bécsi lipicai lovak a Spanyol Lovasiskolában, a bécsi tömegközlekedés 150 éves történetét bemutató Remise pedig a Schwedenplatzról még oldtimer-járattal is megközelíthető lesz.

Fotó: ORF/Leopold Museum

 

„Idén már 16. alkalommal rendezzük meg az ORF – Múzeumok Hosszú Éjszakáját. Ezúttal is rengeteg alkalom kínálkozik bepillantani Bécs kulturális sokszínűségébe, újdonságok felfedezésére és hasznos információk elmélyítésére. A többi között az Osztrák Rádió és Televízió épülete is megnyitja a kapuit: az érdeklődők 18 órától félóránként backstage-vezetéseken vehetnek részt, megismerhetik a székház belsejét és bepillanthatnak a Radio Wien különkiadásának stúdiójába" – meséli Brigitte Wolf, az ORF Wien igazgatója.

A szombaton 16 órától vasárnap hajnali 3 óráig tartó éjszakai barangolásra egy jegy 13 euróba kerül, ami nemcsak az összes múzeumba, de a tömegközlekedési eszközökre is érvényes. Ráadásul a helyszínek között még ingyenes különbuszok is közlekednek.

Részletes program: http://langenacht.orf.at