Éjszakai kalandok a természetben

Forrás: turizmus.com

 2018. április 24. 09:00

Burgenland és Nyugat-Magyarország öt nemzeti parkja és hat natúrparkja április 27. és 29. között izgalmas kalandokkal várja az érdeklődőket.

A különleges tavaszi fesztivál során 75 kirándulás kínálata közül választhatnak az érdeklődők, és fedezhetik fel Nyugat-Pannónia sokszínű természeti csodáit. Vezetett kerékpár-, csónak- és kenutúrák, madármegfigyelő séták, napelemes csónaktúrák és tóparti piknikek szerepelnek a programok között, amelyek közül sok egész évben elérhető.
Számos túrát németül és magyarul, sőt néhányat angolul is vezetnek. Izgalmasnak tűnik a felsőszölnöki kirándulás a János-hegyen, vagy a híres kőszegi baglyok meglátogatása. Ugyancsak érdekesnek ígérkezik az egykori vasfüggöny mentén kerékpározni vagy egy kenutúra alkalmával meglesni a hódokat.

A lékai vár

Fotó: turizmus.com

Az éjszakai ajánlat kiemelkedő lehetősége a lékai vár, ahol Európa egyik legnagyobb denevérkolóniája várja a látogatókat. Szintén csábító ajánlat az Írott-kőre vezető éjszakai kirándulás. Aki az egykori kolostori élet misztikus világában kíván elmerülni, annak Purbach a legjobb választás.

Lesz csillagvizsgálás, holdfénytúrák, valamint lehetőség adódik az éjszakai állatok életének megfigyelésére a natúr, valamint a nemzeti parkokban. Április 28-án családi napot tartanak, ennek keretében természetpedagógiai műhelymunkákat szerveznek Uschi Zezelitsch gyógynövény-boszorkánnyal, és lesz állatsimogató is.  A kisgyermekekkel érkezők több helyen kedvezményben részesülnek.

Kapcsolódó cikkek

Fejlesztések Ipolytarnócon

2018. április 16.