Éjszakai kalandtúrák a Budakeszi Vadasparkban

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 03. 17:38

Újra éjszakai kalandtúrák várják a látogatókat a Budakeszi Vadasparkban szeptemberben minden pénteken.

A vadaspark tájékoztatása szerint az éjszakai túrákon tapasztalt szakértők vezetésével pillanthatnak be a látogatók a vadak éjjeli életébe.

A legtöbb, Magyarországon élő állatot "éjszakai üzemmódra programozták", vagyis akkor kezdi el a napi tevékenységét, amikor az ember már befejezte. Ezek az állatok napnyugta után ébrednek és kezdik a napi rutint: esznek, isznak, játszanak, rohangálnak, fára másznak, vadásznak. A csendes éjszaka feketeségét a nappal nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik félelmetessé - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az éjszakai túrán érdekes és szórakoztató szakvezetésen vesznek részt a látogatók, akik szemtanúi lehetnek a meglepett állatok csodálkozó, és lebegő fénypárként világító tekintetének is.

Az éjszakai vadasparki túrán bárki részt vehet, aki nem ijedős. A hátizsákban legyen világító eszköz, forró teával töltött termosz, meleg öltözet - olvasható a Budakeszi Vadaspark honlapján, ahol további részletek és tudnivalók is megtalálhatók.