Éjszakai polgármestert Ibizára!

Forrás: eTurbo News

 2019. május 28. 18:17

Night Mayor pozíció létrehozását szeretné elérni az Ibizai Éjszakai Élet Szövetség (Ocio de Ibiza) a spanyol szigeten, aki feloldaná az ellentéteket az éjszakai élet képviselői és a város lakosai között.

Indoklásuk szerint a világ közel ötven városában (például Amszterdamban, Zürichben, New Yorkban, Tokióban, Londonban, Berlinben és Párizsban), ahol hasonló intézkedést hoztak, drámai javulás következett be az éjszakai élet minőségében: jelentősen csökkent a zaj, a konfliktusok száma és az erőszak – írja az eTurboNews.

Korábban megírtuk, hogy ez év eleje óta Prágában is van éjszakai polgármester, és e pozíció szükségessége a VII. kerületi bulinegyedben uralkodó állapotok kapcsán már Budapesten is felmerült.

Ibiza messze földön híres éjszakai életéről, mégsem volt eddig éjszakai polgármestere, aki egyfajta mediátorként kibékítené az ellentéteket az éjszakai élet képviselői és a város lakosai között.

Más spanyol városok, mint Madrid és Barcelona már fontolgatják, hogy bevezetik ezt a pozíciót.

Manuela Carmena, Madrid polgármestere például néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy pártja tervezi ilyen tisztség létrehozását. Spanyolország fővárosa elismeri, hogy az éjszakai élet fontos szerepet játszik a város gazdaságában, illetve, hogy az embereknek szükségük van szórakozásra. Szem előtt tartva azonban, hogy a többi embernek pedig a pihenéshez van joga. A Night Mayor pozíció létrehozása lehetővé tenné, hogy megteremtődjön egy fórum, ahol kialakulhat a párbeszéd a vállalkozók, az érintett környékeken lakók és a hatóságok között.

A világ számos nagyvárosához hasonlóan Ibiza is kaphat éjszakai polgármestert

Fotó: Pixabay

José Luis Benítez, az Ocio de Ibiza vezetője, egyben az International Nightlife Association elnöke szerint Ibizán a helyi körülményekhez kellene igazítani a tisztséget, akár más nevet is lehetne neki adni, a közigazgatás alá rendelve vagy független pozícióként, mentesítve a politikai változásoktól. A lényeg, hogy a felelősségteljes és konszenzusos szórakozás ügye előrébb lépjen a spanyol szigeten.