Ékszermúzeum Teheránban, falutúra Srí Lankán

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 05. 10:44

Hírek, újdonságok, érdekességek, tippek az STR CEE DMC partnereitől és desztinációiból.

A Luxe Asia törekszik arra, hogy Srí Lanka épített és természeti látnivalóin kívül a helyi lakosság életét, szokásait is megismertesse a szigetre látogatókkal. Egyik ilyen, a helyi közösséggel együtt kialakított program Senadhiriyagama falu meglátogatása, melynek során az utasok betekinthetnek a falusiak életébe, mindennapi rutinjába. A kirándulás során az utasok ellátogatnak egy helyi templomba, ahol virággal kedveskednek a szent fügefának, majd áldást kapnak egy buddhista szerzetestől. Sétálnak a buja rizsföldekkel körülvett tó partján, majd egy katamarán túrára kalauzolja őket egy helyi halász a Senadhiriyagama-tavon. A helyi finomságokról egy wadiyaban, hagyományos Srí Lanka-i kunyhóban elfogyasztott ebéd gondoskodik.

 

 

Teheráni Nemzeti Ékszermúzeum

Az iráni RAD Travel a Teheráni Nemzeti Ékszer Múzeumot ajánlja. Mozgalmas történelem, ősi városok, nyüzsgő piacok és lenyűgöző építészeti emlékek. Csak hogy néhány dolgot említsünk Iránról. Teherán, mint főváros és az ország egyik legfontosabb városa, rendelkezik az egyik legtöbb, legérdekesebb látnivalóval, például az egykori iráni monarchia által a 16. század óta használt és összegyűjtött ékszerek kollekciójával. A gyűjteményben nem csak az iráni uralkodók koronaékszereit tartalmazza, de megtekinthetünk a világ legdrágább ékszerei közül is néhányat. A kiállítás minden darabja az ország gazdag történelmének egyik fejezetét jelképezi, és ékes példája az ország kiemelkedő ékszerművészetének. Győzelem vagy vereség, hódító vagy dicső uralkodó, büszkeség vagy kevélység. Emlékük mind egy-egy ékszer őrzi. Gyönyörű gyűjtemény, mindenképp érdemes megtekinteni, ha Iránba utazunk.

 

Harmadszorra is a legjobb!

2018-ban ismét a Travco Jordan nyerte el a legjobb jordániai DMC-nek járó elismerést. Jordánia egyik méltán legnépszerűbb látnivalója a Wadi Rum sivatag. Mindenki számára különleges élmény eltölteni egy éjszakát a mesés vidéken. De nemcsak a helyszín, a szállás is lehet különleges: már elérhető a Travco Jordan kínálatában a speciális Bubble Dome / „marsi” sátor, mely kedvezményes szálláslehetőséget, és egyedülálló élményt kínál a Wadi Rum látogatóinak.

 

Megszépült a Gran Hotel Costa Rica

Befejeződött a Gran Hotel Costa Rica, Curio Collection by Hilton felújítása. A San José szívében - a Nemzeti Színházhoz és a főváros főbb látnivalóihoz közel - található ikonikus 5 csillagos szálloda a gyarmati építészet példája, melyet a kortárs design szellemében, a legújabb technológiai elvárásoknak megfelelően újítottak fel. A végeredményről a Travel Excellence kollégái is meggyőződtek, így tovább bővült az STR CEE Costa Rica-i partnerének szállodai kínálata San Joséban.

(X)

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt az 50. Pow Wow

2018. május 22.