Elállt a főváros a Bálna eladásától

Forrás: MTI

 2017. június 14. 13:32

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes visszavonta a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központ nyílt pályázati eljárás lefolytatása útján történő értékesítéséről szóló javaslatát.

Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés csütörötöki ülésén, a napirendi vita elején közölte, hogy az előterjesztő visszavonta a javaslatot.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztés szerint a leghatékonyabb üzemeltetési modell alkalmazása mellett sem biztosítható a komplexum önkormányzati keretek közötti nyereséges üzemeltetése, és a piaci érdeklődés kiváló alkalmat teremt arra, hogy a fővárosi önkormányzat a közfunkció fenntartásának kötelezettsége mellett értékesítse az ingatlant.

A nyertes ajánlattevőnek kötelezően vállalnia kellett volna a Budapesti Történeti Múzeum – Új Budapest Galéria, valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ használati jogviszonyának fenntartását.

Az ingatlan legalacsonyabb vételárát nettó 11 milliárd forintban jelölte meg a javaslat, amelyet most visszavont az előterjesztő.

Fotó: balnabudapest.hu