Élénk színekkel éled újra a vallettai Waterfront

Forrás: turizmus.com

 2021. október 16. 10:27

Street Art kiállítás és élő előadások szórakoztatják a Waterfront látogatóit október és november hétvégéin. Valletta számos építészeti díjat nyert negyedébe különleges őszi atmoszférát varázsolnak a programsorozattal.

Bármelyik helyi bárba vagy étterembe térünk be, vagy csak korzózunk egyet a sétányon szombaton és vasárnap délután, mindenhol a helyi művészek színvonalas szórakoztató programjai várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

A Valletta régi kikötőjénél a Waterfront területén tizenkilenc gyönyörűen felújított 18. századi raktárépület található, amik eredetileg a késő barokk időszakban épültek a vízpart mentén, történelmi bástyák és erődítmények közvetlen szomszédságában.

A színezés anno nem öncélú dekoráció volt, hanem fontos jelentéssel bírt

Fotó: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

A raktárak ikonikus ajtói újjáéledtek a felújításkor visszakapott élénk színekkel. A színezés anno nem öncélú dekoráció volt, hanem fontos jelentéssel bírt. Azt mutatta – messziről is jól láthatóan –, hogy az adott helyen milyen árut tárolnak és segítette az írni és olvasni nem tudó hajósoknak a ki- és berakodáshoz a beazonosítást: a kék a hal, a zöld a zöldség, a sárga a búza és a vörös a bor raktárt jelölte.

Street art a vallettai Waterfronton

Fotó: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

Ma már más a helyzet. A szépen felújított történelmi épületekben éttermek, bárok, boltok üzemelnek és kora tavasztól késő őszig sokan ücsörögnek a teraszokon és élvezik a napfényt, a finom falatokat és a pazar kilátást.

További információk ITT.