Élénkül a turistaforgalom Kijevben

Forrás: turizmus.com

 2017. március 30. 18:03

Az elmúlt években az Ukrajnáról szóló hírek nem voltak túl utazásra csábítók, de a május eleji Eurovízió miatt sok skandináv tervezi, hogy ellátogat ebbe az általuk kevéssé ismert nagyvárosba.

Különösen a svédek, akik számára az Eurovízió afféle nemzeti ügy, lévén a dalok nagy részét általában ők írják vagy hangszerelik.

Az Aftonbladet svéd napilap utazási rovata és az északi országok turisztikai webmagazinjai most kezdik felfedezni és részletesen ismertetni Kijev látnivalóit. A május eleji dalverseny napjaira már alig lehet kijevi repülőjegyet foglalni, a szállodákban is egyre kevesebb az üres szoba, főleg, ami a multinacionális hotelláncokat illeti. Az Intercontinental Kiyiv például csodás panorámájú tetőterasza miatt népszerű, de találhatók a városban konferencia- és gyógyszállók, wellness hotelek is.



Ráadásul a kijevi árak alacsonyak, és nemcsak Moszkvához képest, és nem csupán a svédek számára. A közlekedés, a közepes színvonalú éttermek és üdítőitalok árai mindenki számára megfizethetők.

A világ legmélyebben fekvő metróvonala nem csupán közlekedési eszköz, hanem nevezetesség is, az aranykupolás templomok, a barlangos kolostor, a hatalmas plázák és elegáns szórakozóhelyek, a sok vért látott Majdan tér, és a Krescsatik, a híres bevásárló utca mind érdemes arra, hogy ebbe a majd 3 millió lakosú metropolisba ellátogassanak a turisták.

A szakírók ugyanakkor figyelmeztetnek rá, hogy Ukrajna nem tagja az EU-nak, tehát vízum kellhet és persze egészségügyi és más biztosítás is.