Életnagyságú dínók költöznek a KÖKI tetejére

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 28. 18:38

Magyarország első, állandó dinoszaurusz-kiállítása és oktatóparkja nyílik meg szeptember elsején a KÖKI Bevásárlóközpont tetején.

Paleontológusok szakértői segítségével tervezett, életnagyságú dinoszauruszokkal találkozhatnak azok, akik szeptembertől ellátogatnak a DinoPark KÖKI Budapest szórakoztató parkba, ahol 25 helyszín és 80 dinoszaurusz-modell várja a vendégeket. A hatalmas, sokszor mozgó és hangokat kiadó dinók körül egy igazi őskori környezetet alakítottak ki, ahol az élmények mellett többek között egy tanösvény, egy paleontológiai játszótér és egy, a Föld történetét bemutató múzeum gondoskodik a játékos tanulásról interaktív, élethű és mérethű replikákkal – számolt be róla a mmonline.

A DinoParkban a legnagyobb dinoszaurusz a 26 méter hosszú Mamenchisaurus, ennek elkészítésén több hónapot dolgoztak készítői a cseh Plzeň városában, a park összes modelljének gyártása egy évet vett igénybe. Itt készült a mozgó Triceratops dinoszaurusz ötödik, legújabb változata is, ami most a budapesti parkban látható. A dínók 25 kamionnal utaztak Budapestre, hogy egy igazi mezozoikumi környezetben fogadják a rajongókat.

A DinoParkot megálmodó és üzemeltető cseh West Media tizedik parkja a budapesti, ezen kívül Csehországban, Szlovákiában és Spanyolországban nyitottak korábban élményparkokat.

Jiri Machalek, a cég alapító tulajdonosa elmondta, az első dínóparkjukat 2003-ban Plzeňben nyitották meg, a kivitelezésen át az építésen keresztül az üzemeltetésig minden folyamatot cégen belül valósítanak meg, s az elmúlt húsz évben folyamatosan fejlesztették a modelljeiket.

A budapesti DinoParkba a honlapja szerint a felnőttbelépő 5000 forintba kerül, a 3–15 éveseknek 3500 forintot kell fizetni, 3 éves korig ingyenes a látogatás, a családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek) 14 500 forint, 3 gyerekkel 17 000 forint.

(Borítókép: DinoPark KÖKI Budapest Facebook-oldala)