Életre kel az Avatar világa Floridában

Forrás: turizmus.com

 2017. február 13. 15:30

Az aquaparkok és elektronikus élményparkok világában – hihetnénk – nem sok újat lehet már nyújtani, de a filmes kasszasikerek alapötletnek mindig jól jönnek. Floridában James Cameron legendás trükkfilmjét, az Avatart eleveníti fel egy új szenzáció.
Sokan vágytak már rá, hogy végre feltáruljon a Pandora bolygó kékes árnyalatokban villódzó világa, az élménypark, amelyet az Avatar inspirált. Ez a hatalmas területen található kalandpark és játszótér a Disney´s Animal Kingdom egy része, amely május 27-én nyitja meg kapuit a látogatók előtt - számol be róla több amerikai lap és egy svéd turisztikai online magazin is.

A Pandora – The World of Avatar nevű projektnek két fő attrakciója lesz.

 

Az egyik egy fantasztikus élményekkel kecsegtető hajóút, amelyet egy, természetesen kékes fényekben tündöklő, világító táj vesz körül. A másik egy repülő szimulátoron történő utazás, amit ”banshees”-nek neveztek el, „ő” az egyik mitikus lény az Avatar című filmből.

A Disney Parks vezetője Thomas Smith nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy már nagyon készülnek a látogatók fogadására, a Pandora vizuális csodái gyereket és felnőttet egyaránt elkápráztatnak majd.