Elfogadták Hévíz költségvetését

Forrás: turizmus.com

 2019. február 05. 14:03

A 3 milliárd 941 millió forint főösszegű büdzsé a működési kiadások mellett összesen 1 milliárd 52 millió forint összegben tartalmaz beruházásokat – derül ki a város elfogadott költségvetési rendeletéből.

A költségvetés tartalmazza a gyógyhelyközpont kiviteli terveit is, valamint elkülönített összeget térségi sport- és rendezvénycsarnok építéséhez infrastruktúra tervezésére és annak kialakítására, a villamos energia ellátás biztosításával együtt. A Festetics-sétány kialakítására és a hévízi termelői piac megújítás tervezési költségeire ugyancsak irányoztak elő forrásokat.  A Szent András gyógyfürdő és reumakórház kezelésében lévő dr. Schulhof sétány fejlesztését EU-s támogatásból fejleszti a város. A beruházások közül a Széchenyi utca megújítása áthúzódik az idei évre, a munkálatokat idén fejezik be. Folytatódik a nagyparkoló építése és az új autóbusz pályaudvar kialakítása. A város térfigyelő kamerarendszerének kiépítésére fejlesztési hitelből nettó 72.000 millió forintot fordítanak.

A költségvetés több mint egyharmadát tudja Hévíz beruházásokra fordítani 2019-ben

Fotó: pixabay.com

Kormányhatározat értelmében Hévíz Város Önkormányzatnak 6,6 milliárd forint áll rendelkezésére a Hévíz-Balaton Airport repülőtér fejlesztésére. Ehhez első lépésben a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő N.Zrt 15 millió Ft támogatást biztosított az előkészületekre, a visszaigényelhető áfával összesen 19,05 millió Ft, amely a költségvetési rendeletbe is bekerült.

Kapcsolódó cikkek