Elindult a charterszezon a Hévíz-Balaton repülőtéren

Forrás: MTI

 2019. április 27. 23:54

Április 27-én, több mint 80 utassal a fedélzetén érkezett meg Frankfurtból a sármelléki Hévíz-Balaton Airportra a Lufthansa idei első charterjárata.

A Mutsch Ungarn Reisen immár 18 éve működtetett charterével, egy CRJ 900 típusú gépen érkező vendégeket Könnyid László köszöntötte. A szakember az MTI érdeklődésére elmondta: a Sármellékre érkező charterjáratokkal elsősorban Hévízen, továbbá Zalakaroson és Kehidakustányban pihenő vendégeket szállítanak.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke, a négycsillagos hévízi Hotel Európa fitxxxx vezérigazgatója hozzátette, a szálláshelyek - a korábbi évekhez hasonlóan - idén is mintegy 50 ezer vendégéjszakát remélnek a térségbe - különböző szervezésben - légi úton érkező turistáktól, ami jelzi, szükség van a regionális reptérre.
Könnyid László kiemelte: az utóbbi években drasztikusan visszaesett Németországból az autóbuszos turisták száma, miközben változatlanul népszerűek a repülőgépes utak. Ráadásul, a légi úton érkezők átlagosan két hétig maradnak, kifejezetten a gyógyszolgáltatások igénybevételére érkeznek, és értékelik, hogy Magyarország biztonságos úti cél.

A Lufthansa gépe a Hévíz-Balaton Airporton

Fotó: turizmus.com

Kultsár Judit, a német chartereket szervező Mutsch Ungarn Reisen ügyvezetője az MTI-nek azt mondta: idén Frankfurtból a Lufthansa, Berlinből, Düsseldorfból és Hamburgból pedig a cseh CSA légitársasággal szerződtek az utasok szállítására. Az október közepéig tartó szezonban Frankfurtból - egy öthetes szünetet leszámítva - hetente, a másik három városból kéthetente érkeznek a járatok. Hozzátette, hogy a tavaszi járatokra már januárban elkelt az összes hely.