Elindult a Hello Hungary turisztikai portál kereshető gasztrokalauzzal

Forrás: turizmus.com

 2022. június 26. 09:47

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) legújabb tagjaként debütált a napokban a Hello Hungary turisztikai portál. A platform egyszerre hivatott funkcionálni online turisztikai magazinként, folyamatosan frissülő eseménynaptárként, valamint interaktív gasztroturisztikai kalauzként.

A Hello Hungary nagyközönségi turisztikai weboldal hiánypótló a lifestyle jellegű portálok terén.

 

Magazin és eseménynaptár

Online magazinként a Hello Hungary tartalmának gerincét olvasmányos és meghallgatható cikkek, friss hírek és megkapó mozgóképi tartalmak adják. A hazai desztinációk aktív, gasztronómiai és kulturális turisztikai célpontjait ajánlja a látogatók figyelmébe, különös tekintettel a családosan is felkereshető helyszínekre és a fenntartható üzleti modellekre.

A népszerű belföldi helyszínek mellett a portál a kevésbé ismert úti célokat, látnivalókat is igyekszik bemutatni, a szerkesztők által felmért természeti és kulturális kincsek toplistákba foglalásával, mintegy titkos tippeket adva az útra kelőknek. Ezt támogatják a térségeket bemutató videók és VR-tartalmak, valamint a portál Facebook- és Instagram-oldala is.

Az új portál három fő pillére a gasztroturisztikai kalauz, az online magazin és az eseménynaptár

Fotó: hellohungary.hu

Az új weboldal eseménynaptára a vidéki rendezvényeket szemlézi, legyen szó koncertről, fesztiválról vagy sporteseményről.

 

Kereshető gasztroturisztikai kalauz

A portál harmadik fő pillére az országos spektrumú – Budapestet kivéve – gasztroturisztikai kalauz, amely térképes megjelenítésével is praktikus iránytűt kínál az olvasók számára. A térképen több száz, gasztroturisztikailag releváns vonzerő – vendéglátóhelyek, borászatok, kávézók, cukrászdák, farmok, manufaktúrák – adatlapja között lehet böngészni a beépített, számos szempontot listázó szűrőrendszer segítségével. Az adatlaphoz a helyszín leírása, elérhetőségei mellett olyan praktikus funkciók kapcsolódnak, mint például útvonaltervezés, gyorshívás vagy foglalás lehetősége. A kalauz gasztroturisztikai célpontjai mellé a magazin tartalmaiból szemezgetve eseményeket, túraútvonalakat, kulturális és egyéb turisztikai attrakciókat ajánlanak a weboldal szerkesztői, és fordítva: a magazin cikkeihez is kapcsolódnak gasztroturisztikai lokációk.

A tartalmakban kiemelt szerephez jutnak olyan szempontok, mint az akadálymentesített, a családbarát, vagy éppen a kerékpáros- és kutyabarát tulajdonságok.

A Hello Hungary weboldal tartalmai angol nyelven is olvashatók, továbbá Android és iOS platformokon futó applikációban is elérhetők lesznek hamarosan.