Elindult a Müpa Home közvetítéssorozat

Forrás: turizmus.com

 2020. március 26. 12:56

A Müpa március 25-től a szokott kezdési időpontokban a virtuális térben várja a nézőket online közvetítéssorozatával.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel az intézmény március közepén ideiglenesen bezárta kapuit, ám elsők között tette mindenki számára regisztráció nélkül elérhetővé archívumát, és benne több mint 100 koncert, előadás és irodalmi est HD-minőségű felvételét.

Március 25-től újabb tartalmakkal, koncertközvetítésekkel készül, és online platformjai segítségével egyenesen a nézők otthonaiba viszi el az elmúlt évek legemlékezetesebb előadásait.

A lipcsei Tamás-templom fiúkórusának 2017-es koncertje is szerepel a programban

Fotó: Müpa

„Hiszünk abban, hogy a Müpa-élmény határtalan és nem ismer korlátokat, ezért döntöttünk úgy, hogy a jól ismert kezdési időpontokban – műfajtól függően 19:00-kor, 19:30-kor vagy 20:00-kor – várjuk nézőinket a Müpa virtuális tereiben egy-egy új koncertfelvétellel, különleges előadással" – mondta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

Alexandra Soumm hegedűművész játékát is meg lehet hallgatni

Fotó: Müpa

„Rengeteget jelent számunkra, a Müpában dolgozó szakemberek és a nálunk fellépő művészek számára az a biztató támogatás, amit a közönségünktől kapunk minden csatornán. Talán még sosem volt ilyen fontos, hogy figyeljünk egymásra, hogy biztonságban tudjuk egymást, és virtuálisan összekapcsolódva, együtt vészeljük át ezt az időszakot” – tette hozzá.

A heti program EZEN a linken lapozható végig.