Elindult a nevezés a Balaton-átevezésre

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. március 25. 11:02

Háromnapos sportünnep lesz idén a Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalon megrendezett, Balaton-átevezés, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség legnagyobb érdeklődéssel övezett vízisport rendezvénye.

Idén július 30-án, szombaton rendezik a rendkívül népszerű balatoni vízisport eseményt, ám a kísérőprogramok már a verseny előtti napon megkezdődnek és vasárnap zárulnak - írja honlapján a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

A verseny amatőr és profi versenyzői ezúttal is a zamárdi szabadstrandon szállnak vízre és ugyanott érnek célba. A verseny kiírásában a Balatonon használható minden vízi sporteszköz szerepel.

atevezes

A résztvevők kajakkal, kenuval, SUP-pal, sárkányhajóval és kétoldalú evezőlapátos sporteszközzel is versenyezhetnek

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A kajakozók és a kenusok férfi egyes, női egyes és vegyes kategóriában indulhatnak, a SUP-deszkások között férfi és női kategóriában versenyezhetnek, sárkányhajó-versenyszámban pedig 10-es és 20-as csapatok lapátolhatnak. Emellett kétoldalú evezőlapátos sporteszközzel versenyzőket is várnak.

Az oda-vissza nyolc kilométeres versenyre június 30-án 24 óráig lehet kedvezményes előnevezést leadni, a végső nevezés határideje pedig július 24. éjfél.

A nevezés kizárólag online formában történhet, az esemény részleteiről a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján tájékozódhatnak. Ha július 30-án nem lesz alkalmas az időjárás a verseny megrendezésére, akkor arra egy pótidőpontban, augusztus 6-án vagy 7-én kerül sor. A korábbi tapasztalatok alapján a versenyrendezők többezer nevezővel és szurkoló részvételével számolnak.