Elindult a síbérletek értékesítése Szlovákiában

Forrás: turizmus.com

 2020. november 23. 14:35

A legnagyobb és legközkedveltebb síközpont Szlovákiában, a Jasná elindította az egy- és többnapos síbérletek elővételi értékesítését a 2020/21-es téli szezonra. A turistákra és sízőkre egyúttal sok újdonság is vár a térségben.

Szlovákia legnagyobb síarénája kiváló feltételekkel csábít a síelésre és snowboardozásra a Chopok északi és déli oldalán egyaránt, 50 km hosszan futó, minőségi pályákon.

Igor Mráz, a jasnái síközpont igazgatója arról számolt be, hogy növelték a hóágyúk kapacitását, továbbá egy 3 km-es kört is készítenek a sífutók számára. Mint elmondta, a szállóvendégek Jasnában előnyös szálláscsomagokra fizethetnek be, melyek síbérletet is tartalmaznak, vagy akár egyszeri kötélpálya-használatot is. Újdonság még, hogy a szálláskapacitást 40 fekvőhellyel bővítették a Chalety Jasná komplexus keretén elterülő hegyi lakóházakban.

Igazi ínyencség lesz a Grocery Grand Shop megnyitása, amely legjobb minőségű helyi termékeket kínálja, így a Hotel Grand Jasná vendégei megismerhetik a régió jellegzetes ízeit a friss tejtől a  hústermékeken át az ízletes kenyérig, péksüteményig. Újdonság lesz továbbá a Hotel Pošta új koktélbárja.

Elindult a síbérletek értékesítése Szlovákiában

Fotó: slovakia.travel

A síbérletek online elővételi értékesítése november 18-án indult, a jasnái síszezon pedig a tervezettek szerint december 4-én kezdődik, s a koronavírusra való tekintettel a bérletek megváltása illetve – bármilyen korlátozás esetében – a sízés vagy üdülés garanciális módosítása is megoldható – magyarázta el Čeněk Jílek, a Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) elöljáróság tagja.

Juraj Chovaňák, a TMR marketingigazgatója azt hangsúlyozta, hogy nagy figyelmet fordítanak a megelőző intézkedésekre is, hogy bármilyen kockázatot elkerülhessenek, és a síelők számára a legbiztonságosabb körülményeket nyújthassák.

A Jasnába és Magas-Tátrába induló sízők számára a november 18-tól kínálatban lévő egy- és többnapos síbérleten kívül a 2020/21 téli szezonra november végéig lehetőségük van egy teljes szezonra szóló bérlet, az úgynevezett Šikovná sezónka (Ügyes szezonjegy) megváltására is.

A Šikovná sezónka a Jasná és a Magas-Tátra területén, 74 km-es pályaszakaszon nyújt síelési lehetőséget 4 központban: Jasná, Tátralomnic, Csorbató, Ótátrafüred.

A Šikovná sezónka PREMIUM bérlettel pedig mintegy 183 km-en futó sípályát, 4 ország területén található 8 központot – Jasná (SK), Tátralomnic (SK), Csorbató (SK), Ótátrafüred (SK), Szczyrk (PL), Špindlerův Mlýn (CZ), Mölltaler Gletscher (AT), Ankogel (AT) – látogathatunk egész szezon alatt.

További információ, hogy a korlátozó intézkedések feloldása esetében, az akvaparkok megnyitásakor minden 2 és többnapos síbérlet tulajdonosa egész napos (egyszeri) belépésre jogosult az Aquaparku Tatralandiába, vagy a Bešeňová vízi parkba is.