Elindult a Szeláví! Fesztivál Pilisborosjenőn

Forrás: turizmus.com

 2021. június 19. 14:45

A legelső Szeláví! Fesztivál szikrázó napsütésben várta pénteken az érkezőket a Pilisi Parkerdő páratlan panorámájú terepére, ahol tegnapdélután hivatalosan is megnyitották Pilisborosjenő legelső összművészeti fesztiválját.

A természet és művészet szeretetére építő esemény már az első alkalommal is sokakat vonzott. A látogatók a délutáni órákban kitartóan hallgatták a hűsítést adó árnyékolók alatt Horányi Juli és a Swing á la Django közös nyitókoncertjét - osztották meg a a fesztivál szervezői szerkesztőségünkke.

De nem csak a felnőttek találtak maguknak lelket és testet egyaránt felfrissítő kikapcsolódást. A legkisebbek Hellenbach Gabriella kézműves műhelyében készítették a mezei virágokból alkotott virágkoszorúkat és a Műemlék Körhinta, valamint papírsárkány készítés iránt is nagy volt az érdeklődés.

Az öko-tudatosságot és a természeti értékek védelmét hirdető fesztivál egyik kiemelt, pénteki programján kerekasztalt is tartottak a szervezők. A szakmai beszélgetésen Tömöri Balázs polgármester, Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. erdőgazdálkodási és természetvédelmi vezérigazgató-helyettese, valamint Barcánfalvi Péter és Fehér Balázs, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai, továbbá Farkas Péter erdészetvezető közös erővel azt boncolgatták, miként lehet hatékonyan védeni a helyi természeti értékeinket.

szelavi

Pilisborosjenő új, családi kisfesztiválja egész hétvégén várja az érdeklődőket

Fotó: Kelemen Gergő Photography/Szeláví!

 

Ezután a GreCSÓKOLlár lépett a színpadra, majd a Rézeleje Fanfárosok koncertjére alakult a közönségben egy kisebb moldvai táncház. A balkáni hangulat mindenkit magával ragadott a népzenei elemeket is hordozó koncerten.

Ezt követően Barabás Lőrinc dance ritmusokat és meditatív dallamokat gyúrt össze. Különleges live act műsora modern törzsi világokba kalauzolta a mezőn piknikezőket. Végezetül DJ Hanzee táncoltatta meg a Szeláví! első napján jelenlévő közönséget, amihez a hátteret a Night Projection csodaszép fényfestése biztosította.

A hétvége további részében még nagyon sok élmény várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, hiszen a fesztiválon fellép Rutkai Bori Bandája, a SzederTrió, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, valamint Gordon Teodóra és Bánki Lénárd, illetve Riba Gery is.

A szombati napon Gyereknek bátor címmel szerzői estet ad Beck Zoli, de itt lesz a Bekvart zenekar, érkezik Szirtes Edina Mókus, Németh Juci és G. Szabó Hunor duója, valamint a Müller Péter Sziámi And Friends is. A Szeláví! záró koncertjét vasárnap este a Csaknekedkislány tánczenekar adja.