Elindult az adventi fényvillamos Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2019. november 29. 18:11

Elindult a hagyományos adventi fényvillamos, egy fehér és kék fényű LED-izzókkal feldíszített járat Budapesten. Többek között a 2-es és a 19-es vonalán lehet vele találkozni.

„A fényvillamos egyik üzenete az, hogy vegyük észre a főváros szépségét. Budapesten ugyanis sok apró csoda van, az egyik a 2-es villamos útvonala, amelyet a világ tíz legszebb villamosvonalai közé sorolnak. A 11 éve elindult fényvillamos fontos szerepet játszik a karácsonyt megelőző várakozási és felkészülési, szép időszakban” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester a járat pénteki ünnepélyes elindításakor, a Jászai Mari téren.

Az adventi fényvillamos a Kossuth téren

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a többek között a 2-es és a 19-es vonalán közlekedő villamoskocsit 39 200 LED-del, mintegy négy kilométernyi fényfüzérrel díszítették fel. A Ganz UV típusú villamost 1965-ben gyártották, menetrendszerűen már nem közlekedik, az advent kezdetétől január 5-ig azonban ismét szállít utasokat – tudósít az MTI.

A két motorkocsiból álló UV-szerelvény november 29. és 2020. január 5. között december 24. és december 31. kivételével naponta közlekedik,16 és 21.30 óra között.

A járaton a normál díjszabás szerint, azaz BKK-bérlettel és érvényes menetjeggyel lehet utazni. A részletes menetrendet itt találja.

Kapcsolódó cikkek