Elindult az Alföld szíve turisztikai honlap

Forrás: turizmus.com

 2015. április 16. 18:13

Közös sajtótájékoztatón adott hírt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, valamint az „Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület elnöke az új megyei turisztikai információs portál elindulásáról és a megye turisztikai helyzetéről.

Pozitív tendenciák mutatkoznak Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai forgalmában. Tavaly több mint 177 ezer vendég mintegy 496 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, ami 11 százalékos emelkedést jelent a 2013. évi adatokhoz képest. A 2010–2014 közötti időszak forgalmi adataiból megállapítható, hogy 2010 után jelentős emelkedésnek indult mind a vendégek, mind a vendégéjszakák száma a megyében – mondta el Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke.

Az elnök szerint a turizmus további fejlődésének nagy lendületet adhat, hogy több hónapos előkészítő munka után elindult a megye új turisztikai információs portálja a www.alfoldszive.hu címen. Az új weboldalt az „Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület működteti.

 

Érdekes tendenciák mutatkoznak a küldő országok tekintetében – hangsúlyozta Galó Anita, a térségi turisztikai egyesület titkára. A legtöbb külföldi vendég sorrendben Németországból, Lengyelországból, Romániából, Szlovákiából és Ausztriából érkezik Jász-Nagykun-Szolnok megyébe. Ugyanakkor 2014-ben a vendégéjszakák száma az orosz piacról 200, az olaszról 25, a hollandról 16 százalékkal bővült.

A külföldi–belföldi vendégek arányában már 2013-ban elindult egy szignifikáns változás az előző időszakhoz képest, amely 2014-ben folytatódott. Tavaly a vendégforgalom meghatározó részét, 87 százalékát adó belföldi vendégek száma 13 százalékkal növekedett, míg a külföldieké 3,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

Fejér Andor, az „Alföld szíve" Térségi Turisztikai Egyesület elnöke nagyon fontosnak tartja, hogy a megindult fejlődés fenntartható legyen. Az egyesület abban érdekelt, hogy ennek megteremtse és biztosítsa a jövőben a feltételeit.

Az idei évben fontos feladatunk, hogy egy naprakész vonzerőleltár adatbázist készítsenek. Emellett képviselik a megye teljes turisztikai kínálatát hazai szakmai kiállításokon és vásárokon, közreműködnek az Alföld Szíve kedvezménykártya akció működtetésében. „Minden kapacitásunkkal azon vagyunk, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai újrapozicionálását elősegítsük, a térség ismertségét növeljük – elsősorban a belföldi turisztikai kínálatban. Ennek egyik kiváló és nélkülözhetetlen eszköze az új turisztikai portál – hangsúlyozta az elnök.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat egy a tavalyi év végén zárult pályázatának köszönhetően több, a térség turizmusfejlesztését szolgáló esemény és program, illetve a marketingmunkát segítő tevékenység valósult meg. Felfrissült az Alföld Szíve logó, létrejött az új honlap, amely a nyilvánosság számára április 15-től érhető el, előtte a tartalmi feltöltése folyt, valamint – egyebek mellet – turisztikai imázsfilm készült.