Élj! Láss! Érezz! – ilyen lett Székesfehérvár új imázsfilmje

Forrás: turizmus.com

 2020. június 16. 10:34

A Székesfehérvári Turisztikai Kft. június 15-én, sajtóbemutatón mutatta be azt a tavaly készített városi imázsfilmet, melynek debütálását a járványhelyzet eddig megakadályozta.

A TDM-szervezet vezetője, Szegő Krisztina szerint a mostani időpont több okból is ideális a film bemutatására. Egyrészt a város szeretné kihasználni a várható belföldi forgalomélénkülést, de az sem utolsó szempont, hogy a jelenlegi, visszafogott turisztikai marketingaktivitás mellett talán könnyebb lesz a filmmel feltűnni és kitűnni.

A szakember elmondta: az elmúlt 10 évben Székesfehérvár turizmusa rendkívül dinamikusan fejlődött, köszönhetően a stratégiai városfejlesztésnek, felpezsdült a város közösségi és kulturális élete is. A város olyan színvonalas rendezvénypalettát és kulturális kínálatot épített, amely turisztikai vonzerejének alapja lett, és amelyre támaszkodva 2018-ban rekordévet zártak a turizmusban. Éppen ezért tűnt időszerűnek 2019-ben, hogy ezt a vonzerőt látványos formában megörökítsék, és megmutassák országnak-világnak.A film a rendezvényeinek forgatagán keresztül mutatja be a várost, egy fiatal pár felfedezésein át. A készítők szerették volna érzékeltetni, hogy Székesfehérvár nem csak látnivalókban, iparban, sportban, de élményekben is gazdag város.

 

„A célkitűzésünk és törekvésünk az volt, hogy átadjuk és átélhetővé tegyük az itteni hangulatot és életérzést. Ezért is volt különösen fontos szempont, hogy mindenki, aki a készítésben szerepet kapott, a stáb és a főszereplők helyiek legyenek, hiszen ők tudják mindezt leghitelesebben tolmácsolni” – tette hozzá F. Szegő Krisztina.

2019-ben tavasztól őszig forgattak a rendezvényeken és eseményeken, az év végére pedig elkészült a film, melynek bemutatását március közepére tervezték, de végül el kellett halasztaniuk. A mostani időpont a rendezvények elmaradása ellenére ideális lehet, bíznak abban, hogy a történet így is kedvet tud csinálni egy fehérvári látogatáshoz.

A turizmusban dolgozók érdekében is szeretnének hírt adni a városról, meggyőződésük, hogy a közösen elkezdett munkát folytatni kell. Biztató jel, hogy a májusi vendégéjszakák száma alapján Székesfehérvár a 7. volt a hazai települések rangsorában.

Ez a film nem csak Fehérvárról, hanem Fehérvárnak is szól, hiszen a turizmus alapja a helyiek büszkesége. „Ahol ők szeretnek élni, ott a vendégeiknek is jó lesz. Márpedig a helyiek szeretik a városukat” – nyilatkozta lapunknak a szakember, hangsúlyozva hogy Magyarország legfrissebb boldogságtérképén Székesfehérvár lett a legboldogabb magyar város.

Az Élj! Láss! Érezz! című rövidfilm a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. gondozásában készült.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.