Elképesztő Guinness-rekordokkal indította az évet Ras Al Khaimah

Forrás: turizmus.com

 2022. január 04. 11:06

Különleges élményben lehetett részük azoknak, akik úgy döntöttek, Ras Al Khaimahban - az Egyesült Arab Emirátusok legészakibb fekvésű emírségében - búcsúztatják a 2021-es évet. A 12 perces, hihetetlenül látványos tűzijáték alatt ugyanis két új világrekord is született.

A szilveszteri eseménynek otthont Ras Al Khaimahban több tízezer ember gyűlt össze a világ minden tájáról szilveszterkor, hogy az Egyesült Arab Emírségek alapításának ötvenedik évfordulója előtt tisztelegve, együtt köszöntse a 2022-es évet - közölte az emírség magyarországi képviselete.

legiparade

A 12 perces légiparádé alatt két Guinness-világrekord is született

Fotó: Ras Al Khaimah

A különleges alkalomból éjfél előtt nem sokkal soha nem látott volumenű tűzijáték előadás vette kezdetét, amellyel nemcsak a jubileumi évfordulót kívánták megünnepelni, hanem az összetartozásnak és a régió következő 50 évébe vetett, pozitív jövőképnek is hangot adtak a szervezők.

 

12 perc alatt 2 világrekord

A 12 perces, klasszikus zenére koreografált műsor önmagában is látványos volt, ám az égre a csillagok és légi parádé mellett a pontot két világrekord tette fel. Az első Guinness-rekordot a „Legmagasabb multirotor” címmel a tűzijáték 1055,8 méter tornya állította fel, amely viszonyításként, magasabb volt, mint bármely más felhőkarcoló a világon. A bravúrhoz a szervezők fejlett pirotechnikát és integrált vezeték nélküli technológiát együttesen alkalmaztak.

A második rekordot a levegőben egyidejűleg lévő, egészen pontosan 452 drón által vezérelt tűzijáték jelentette, amelyek összehangolt munkájaként a „Boldog Új Évet” felirat és az 50 éves logó rajzolódott ki az égen. A több mint 5000 óra előkészületi munkával zajló légiparédét 130 tengeri pontról és több száz pirotechnikai drónnal vezényelték, hogy az 2021 utolsó napján fenséges ragyogással világítsa meg az Egyesült Arab Emírség és Ras Al Khaimah partjait.

A látványos, Guinness-rekorddal záruló szilveszteri tűzijáték show az alábbi linken visszanézhető: https://rasalkhaimahnye.com/