Elkészült a Duna Aréna

Forrás: MTI

 2017. február 21. 13:51

A szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül készült el a nyári vizes világbajnokság központi létesítménye, a Duna Aréna.
A február 21-i helyszínbejáráson Tarlós István főpolgármester és Fürjes Balázs közösen nyújtotta át az Aréna jelképes kulcsát a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának, aki válogatott társaival együtt hamarosan birtokba veheti az uszodát.

Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül készült el a létesítmény.

Tarlós István főpolgármester beszédében az elmúlt 80 év legnagyobb sportberuházásának nevezte az építkezést, a világbajnokságot pedig a valaha volt legnagyobb magyarországi sporteseménynek, amely igazi kihívás. Elmondta azt is: Budapest célja, hogy számokban felülmúlja az elmúlt két vizes világbajnokság eredményeit. 2013-ban Barcelonában és 2015-ben Kazanyban háromezer sportoló vett részt, százezer néző szurkolt a helyszíneken, a televízió-közvetítésekkel pedig közel négymilliárd nézőt értek el. Ezt szeretné most túlszárnyalni a magyar főváros, melynek célja, hogy legalább ötmilliárd emberhez jussanak el a közvetítések.

A főpolgármester hangsúlyozta, ez a beruházás egy komplex városfejlesztési program része, amely a főváros egészének gyarapodását hivatott szolgálni.

A világbajnokságot július 14. és 30. között Budapesten és Balatonfüreden rendezik meg.

Duna Aréna

Fotó: MTI