Elkészült a Nyíregyházi Állatpark látogatócentruma

Forrás: MTI

 2018. március 29. 15:03

Ez a beruházás az első eleme az állatpark és a Sóstógyógyfürdő fejlesztését célzó komplex beruházási programnak.

A látogatóközpont bejáratához modern pultokat, bankautomatákat, pénzváltót, pénztárakat, kerékpártárolókat telepítettek, kialakították a beléptető vonalakat, fejlesztették az informatikai rendszert, dolgozói parkolókat, gépészeti helyiségeket alakítottak ki. A teljesen akadálymentesített főbejáratnál házi múzeum és állatbemutató várja csütörtöktől a közönséget. A beruházás kibővült egy fóka-látványmedencével és egy hópárduckifutóval, utóbbinak elsősorban az a célja, hogy imitálja a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfajának természetes környezetét.

A Nyíregyházi Állatparkban várhatóan június végén adják át a jelenleg építés alatt álló Pangea Ökocentrumot és Szállodát, a háromszintes, 38 szobás hotelben oktató- és konferenciaközpontot hoznak létre több mint 1,6 milliárd forintból. Előkészítés alatt van a csaknem 4 milliárd forint értékű, a jégkorszak világát bemutató interaktív látványosság, ami 2019 végére épülhet fel. Ugyancsak tervezés alatt van az úgynevezett India-ház építése, jövőre ez is megépül.

Tovább folynak a fejlesztések Nyíregyházán

Fotó: MTI-fotó: Balázs Attila

Gajdos László, az állatpark igazgatója a nyitóünnepségen elmondta, hogy 2020-ig folyamatosan zajlanak a beruházások az állatparkban. Az új bejárat amellett, hogy Sóstó „kapujává” vált, egy modern irodarendszernek is otthont ad, ahol az állatpark munkatársai méltó környezetben tudnak dolgozni. Kovács Ferenc polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy ez a beruházás az első eleme az állatpark és a Sóstógyógyfürdő fejlesztését célzó komplex beruházási programnak.